Gála

2023.06.24. 20:58

A WSSZ friss Holdbeli csónakosa Hajdu Péter István - megvan az új örökös tag is

A társulat és művészeti tanács döntése értelmében Hajdu Péter István vehette át a Holdbeli csónakos-díjat a szombati Holdbeli csónakos-gálán a WSSZ nagyszínpadán - a 2022/23-as évadban nyújtott teljesítményéért.

VN

A Holdbeli csónakos-díjasok - Tóth András, Sipos László Márk, Hajdu Péter István - között Kiss Mari, a színház örökös tagja

Fotó: Mészáros Zsolt / WSSZ

A háttérszemélyzetből a színház valamennyi (Majdnem 80 dolgozója választotta ki a Holdbeli csónakos-díjast: az idén Tóth Andrást, a színház gazdasági igazgatóját. És szavaztak a Holdbeli-díjról a nézők is: az évad közönségdíjasa Sipos László Márk. 

A múlt évadot lezáró gálán elsőként Jordán Tamás alapító-igazgató kapta meg a Weöres Sándor Színház örökös tagja címet. A gálán kiderült: a WSSZ második közönségdíjasa Kiss Mari, a szombathelyi színház alapító tagja, évekig meghatározó színésze - a legutóbbi évadban vendégművésze a Koldusopera Kocsma Jenny-szerepében. 

Kiss Mari Szabó Tiborral, a WSSZ igazgatójával
Fotó: Mészáros Zsolt / WSSZ
© Unger Tamás
Sipos László Márk a WS Színháznál - itt töltötte egyetemi gyakorlatát, ma már a társulat tagja
Fotó: Unger Tamás
Hajdu Péter István Cain szerepében  a Kutyabaj című megrázó és fölemelő előadásban
Fotó: Benkő Sándor

 

Kiss Mari a Koldusoperában Kocsma Jenny szerepében tért vissza Szombathelyre
Fotó: Benkő Sándor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában