Összegzés

2023.06.18. 20:00

Sorsára maradt a gólyafióka, kés pengéje villant Szombathelyen, Azahriah adott koncertet - Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Forrás: vaol.hu

Sorsára hagyták az ostffyasszonyfai gólyafiókát, a madár napokon belül elpusztult

Testvéreihez képest egy héttel később kikelt gólyafióka pusztult el az ostfyasszonyfai, webkamerán keresztül figyelhető gólyafészekben. Egy madármentő szervezet szerint a fiókát meg kellett volna menteni, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága erről mást gondol.

 

Bárkivel megtörténhet? - Letörték egy autó visszapillantó tükrét, majd egy kés pengéje is villant Szombathelyen

Késsel fenyegettek meg Szombathelyen a Wesselényi utcában egy férfit, előtte az ismeretlen személy letörte egy autó visszapillantó tükrét a Széll Kálmán utcában. Nem ez volt az első rongálás a környéken: egy-két hete az egyik társasház pinceablakait rugdosták be fiatalok.

 

Azahriah Szombathelyen: így tombolt a tömeg a fiatal énekes koncertjén - képgaléria

A fiatalok hatalmas kedvence, Azahriah adott koncertet péntek este a Haladás Sportkomplexumban Szombathelyen. A mindössze 21 éves előadó rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert, rövidesen pedig Európa turnéra indul. Rengeteg képet hoztunk szombathelyi koncertjéről, ha ott voltál lehet, hogy téged is lefotóztunk.

 

Petíció az utcákért, és mi lesz a kondával? - A szombathelyi közgyűlésen döntöttek az Éhen téri pavilonról, a védőnői szolgálatról

Személyeskedő beszólásoktól sem volt mentes a csütörtöki közgyűlés, ennek ellenére a határozati javaslatok döntő többsége egyhangú támogatást kapott.

 

Mi a teendő, ha vaddisznóval találkozik a városban?

Már többször is hírt adtunk arról, hogy Szombathely belterületén is feltűntek a vaddisznók, legutóbb az uszodánál és a Jókai park környékén is találkozni lehetett a kicsit sem veszélytelen vadállatokkal. Az ügy komolyságát jelzi, hogy a elejtett 15 állat mellett a hónap végén újabb nyolc disznó kilövésére adtak ki engedélyt. De mit tegyünk, ha összetalálkozunk velük? A vadászmester válaszol.

 

Kiszakadt az ütközés után egy autó kereke Kőszegpatynál - fotók

Kedden délután egy Dacia személyautó haladt Meszlen felől Kőszegpaty irányába, amikor a jármű egy kanyar után a szűk úton összeütközött egy szemből érkező Peugeot kisteherautóval. A Dacia bal hátsó kereke kiszakadt, a jármű pedig megpördült. Mindkét jármű mozgásképtelen lett az ütközés után. A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt, a két járművezető megegyezett. A műszaki mentésig rendőri irányítás volt az érintett útszakaszon.

 

Mutogatta magát és a gőzkabinban önkielégített egy férfi az egyik vasi gyógy- és wellnessfürdőben

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat azzal a hatvanas éveiben lévő férfival szemben, aki a vádirat szerint 2023 januárjában egy vármegyei gyógy- és wellnessfürdő szauna részlegén magát szeméremsértő módon mutogatta, az egyik gőzkabinban önkielégítést végzett, miközben a gőzkabin üvegajtaján keresztül nézte az éppen tusoló sértett nőt, aki ezt észlelte, s aki a vádlott cselekményén felháborodott. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában