Rajta ifjak, útra fel!

2023.06.16. 14:10

Utoljára csöngettek be ma az iskolákban – A Bői Általános Iskola tanévzáró ünnepségén jártunk - fotók

A nyolcadikosoknak pénteken szólt utoljára az iskola csengője, és járták végig a termeket. Az alsóbb osztályosokat két és fél hónap múlva visszavárja a Bői Általános Iskola, amelynek tanévzáró ünnepségén jártunk.

Tóth Kata

Fotó: Szendi Péter

„Rajta ifjak, útra fel! Innen el kell válnunk” – a Gaudeamus igiturt énekelve vonultak a végzősök tarisznyával az oldalukon, kezükben virágcsokorral az épületből az udvarra. Ott csatlakoztak az alsó és felső évfolyamos társaikhoz, körben ünneplőbe öltözött, virágcsokrot szorongató hozzátartozóik és pedagógusaik várták őket. Hajós Attila igazgató értékelte a 2022/23-as tanévet, a gyerekek teljesítményét, a befektetett munkát. A tanévet 167 tanulóval kezdték, év közben egy diákjuk távozott, ketten érkeztek. A 26 első többsége szép eredményt ért el – ők szöveges értékelést kaptak. A 142 osztályozott diák átlaga 4.2 lett. Negyvenketten szereztek kitűnő, 35-en jeles bizonyítványt, sorolta. Az év végi eredményekkel kapcsolatban a szép osztályátlagokat emelte ki. Az oktatásban az általános iskola felelősségét, intézményükben egyebek mellett a sport szeretetére nevelést hangsúlyozta, és felevenítette emlékezetes tanévük élményeit, nemrég indult iskolakert-programjukat, a versenyeken való szerepléseket, az egyes osztályok pályázati sikereit, év közbeni programjaikat. – Az iskola nem csupán tanintézmény, tudásgyár, hanem közösség is egyben, ahol azért jó lenni, mert mind úgy érezzük, hogy tartozunk valahová – fogalmazta meg, majd külön a nyolcadik osztályosokhoz intézte szavait: tanuljanak meg felelősséget vállalni magukért.

Az ünnepségen Janikovszky Éva Már iskolás vagyok című művéből mondott el részletet az 1. osztályos Németh Márton. „Legyetek jók, ha tudtok” – ezt énekelte az iskola énekkara. A diáktársak nevében Antal Réka 7. osztályos tanuló búcsúzott a végzősöktől. A nyolcadikosok gondolatait Kovács Kleopátra tolmácsolta. Macsinga Ákos Elen Nitt Azt hittem című versét mondta el. Antal Réka és Somi Gvendolin négykezest játszott zongorán: Schweizer Volkshied című darabját hallhatták tőlük a hozzátartozók, diáktársak, tanárok. Az oklevelek és jutalomkönyvek átadása után az osztálytermekben kapták kézhez bizonyítványukat a bői gyerekek. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában