Válasz sem érkezett

2023.07.27. 14:00

Majdnem egy évet várt a napelemre - Olvasónk kalandos története befizetett előlegről, több hónapnyi csendről és a boldog befejezésről

Június közepén olvasónk azzal kereste meg szerkesztőségünket: még tavaly augusztusban szerződést kötött az E.ON-nal napelemes hálózat telepítésére, a kért előleget befizette időre, de nemhogy a kivitelezés nem kezdődött meg azóta, választ sem kap kérdéseire. Aztán felgyorsultak az események.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Levelet írtunk a szolgáltatónak, a válaszból megtudtuk: az elmúlt év október 31-i határidőig 130 ezer új HMKE, tehát háztartási méretű napelemes rendszerre vonatkozó igénybejelentést regisztráltak, ami az előző év azonos időszakához képest tizenhatszoros növekedést jelent. - Több új igény érkezett öt hónap alatt, mint amennyi HMKE rendszert üzembe helyeztünk az elmúlt tíz évben a vállalatcsoport szolgáltatási területén. 

Az igények tehát nem egyszerűen nőttek, kirobbanóan magasak voltak 2022-ben. Tekintettel arra, hogy ilyen léptékű igénynövekedésre eddig nem volt példa, az ügyintézés minden igyekezetünk ellenére a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe, ezért ügyfeleink türelmét és megértését kérjük - fogalmaztak, hozzátéve: a jelzett esetben egy az igénynövekedéstől független egyedi körülmény is szerepet játszik, melynek mielőbbi megoldására felviszik a kapcsolatot az ügyféllel. Így is lett, innentől felpörögtek az események.  

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

- Az elmúlt három hétben tapasztaltakkal, látottakkal maximálisan elégedett vagyok. Jöttek, mire ígérték, és a rendszerre való rákötésre sem kellett sokat várni - mondja Kosztolánczy Krisztián, miközben megmutatja házánál a már elkészült beruházást. Hozzáteszi: - a gyors munka kárpótolja az elmúlt hónapokért. Minden jó, ha a vége jó. Krisztián úgy számol, megéri napelemet telepíteni: ha nem emelkednek a jelenlegi rezsiárak, akkor is hat-hét év alatt megtérül a beruházásba fektetett összeg. Több klímát használnak a házban, elektomos autójuk is van, mégis: ideális körülmények között a teljes fogyasztásukat kiválthatja a napelem.

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában