Ünnep

2023.08.19. 19:43

A kenyér ünnepén Toronyban

Széles összefogással, helyi egyesületek és vállalkozások támogatásával rendezték meg a Toronyi Kenyérünnepet szombaton.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

A toronyi nőtlenek és házasok összecsapásával vette kezdetét a Toronyi Kenyérünnep a sportpályán. A hatalmas, árnyékot nyújtó sátorban a Szamóca Színház előadása alapozta meg a hangulatot, majd Kovács György polgármester mondott köszöntőt. Hangsúlyozta: a település neve mára összeforrt a kenyérrel. Beszélt arról is: a kenyér a legősibb értékünk és jelképünk. Azt az összetartozást szimbolizálja, ami szerinte megvan a toronyiakban is.

Augusztus 20-a alkalmából elismerést kapott Borsos Péterné, az Aranypatak Asszonykórus vezetője, Vidos László, a Toronyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Csiszár József, aki többek között a helyi egyházközség tagjaként bizonyította a falu iránti elkötelezettségét. Toronyi Emlékplakettet vehetett át Joó Béláné, aki 46 éven keresztül szolgált a helyi orvosi rendelőben, Torony Díszpolgára kitüntetésben részesült Rácz István, aki önkéntes tűzoltóként, egyházközségi tagként és még számos szerepben mindig a helyiekért dolgozott és dolgozik. Az új kenyeret Demeter István diakónus áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában