Helyi közélet

2023.08.10. 11:00

Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet nyerhetnek – kérdőív kitöltését kéri a vépi önkormányzat

Az önkormányzat benevezett az úgynevezett ELoGE programba, hogy elnyerje az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet. Ehhez online lakossági kérdőív kitöltését kérik.

Vaol.hu

Az Európa Tanács 2024 júniusáig Európai Kiváló Kormányzás Védjegy (ELoGE) akkreditációt adott a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége részére, amely így a Belügyminisztériummal, a Magyar Faluszövetséggel, a Kisvárosok Szövetségével és a Homo Oecologicus Alapítvánnyal együttműködve ítélheti oda avédjegyet a felhívásban meghatározott feltételeket teljesítő magyarországi helyi önkormányzatoknak. A címet a legjobb európai gyakorlatot folytató helyi önkormányzatok nyerhetik el két évre, egy kristály dodekaéder formájában, aminek 12 oldalán a jó kormányzás 12 alapelve található.A védjegy megszerzéséhez Vép esetében – a lakosságszámot figyelembe véve – legalább 300 főnek kell kitöltenie legkésőbb szeptember 30-ig egy online és névtelen kérdőívet. A kérdőív megtalálható a vep.hu oldalon, papír alapon és az okos önkormányzat mobil applikációval akár telefonról is kitölthető. A pályázat egyéb jutalommal nem jár, de képet kap a város vezetése a lakók véleményéről, akik így segítik az önkormányzat további munkánkat, terveit. Az ünnepélyes díjátadót november 30-án tartják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában