Helyi közélet

2023.08.11. 17:08

Magyar segélyszállítmány indul Szlovéniába

Árvízi védekezéshez szükséges eszközöket küld a magyar katasztrófavédelem Szlovéniába, miután az árvíz sújtotta ország elfogadta a magyar felajánlást.

Vaol.hu

200 ezer homokzsákot, 500 pár gumicsizmát, 300 matracot, 300 takarót, 300 párnát, 600 lepedőt, 5 ezer fáklyát és 10 tekercs, összesen 4800 négyzetméternyi árvízi védekezéshez használható fóliát indít útnak Szlovéniába a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A szomszédos ország kétoldalú katasztrófavédelmi megállapodás alapján részesül segítségben.

 A magyar segélyszállítmány a katasztrófavédelem budapesti logisztikai bázisáról indul útnak két részletben, az első szombat reggel. A szállítmány a szlovén polgári védelmi és katasztrófavédelmi igazgatóság ljubljanai bázisára kerül, ahonnan a helyi hatóságok juttatják el az ország árvízzel sújtott területeire.

 A magyar katasztrófavédelem már többször nyújtott segítséget Szlovéniának. 2014-ben nagyteljesítményű áramfejlesztőket, 2015-ben pedig három alkalommal is tábori ágyakat és ágybetéteket küldött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában