Egy úton, fiatalokért

2023.08.17. 07:00

Nemzetközi zarándoklaton járták végig a hívek a Mária utat

Vármegyénkben kilenc szakaszon, gyalogosan és kerékpárral lehetett csatlakozni a fiatalokért indított jubileumi, tizedik 1Úton zarándoklathoz.

Polgár Patrícia

Forrás: VN/Csupor Márton

A Mária út teljes útvonalán, minden szakaszon egy közös célért, a fiatalokért szervezett zarándoklatokat a Mária Út Egyesület Nagyboldogaszszony ünnepéhez kötődően. – Az augusztus 12-én megrendezett 1Úton nemzetközi zarándoklat az idei esztendőben jubilált, így mi is, ugyanúgy, mint a többi szakasz résztvevői, tizedik alkalommal jártuk be a Csényétől Celldömölkig tartó útvonalat.

Ebben az évben minden számításunkon túltett a látogatottság, hiszen a Sárvár–Hegyközség-szakaszon nagyjából 70-80 ember zarándokolt együtt. Többen csak egy-egy rövidebb szakaszra csatlakoztak, de a zarándokok magja idén elérte az 50 főt. A fiatalokért imádkoztunk, és értük ajánlottuk aznapi imáinkat – fogalmazott Csupor Márton, a Csényétől Celldömölkig tartó szakasz zarándoklatvezetője. A zarándoknap állomásai vármegyénkben az említett településeken túl Halogy, Szentgotthárd, Vasvár, Hoszszúpereszteg, Kőszeg, Csepreg, Csénye és Bő voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában