Helyi közélet

2023.08.21. 21:00

Vége a pajta programjainak Bérbaltaváron

Zene és irodalom címmel programsorozatra várta az érdeklődőket a Nagy Gáspár Alapítvány Bérbaltavárra, az emlékház pajtájába nyáron.

Pogács Mónika

A szervezők céljai közt szerepelt a magyar irodalom és népzene népszerűsítése a részben elfeledett, részben a mai figyelem fősodrából kieső kulturális értékek bemutatásával. A népzenei műsorok, irodalmi ös ­ szeállítások mellett az általános iskolás korosztály számára gyermekelőadással is készültek a szervezők. A programsorozat eddigi három előadása is nagy népszerűségnek örvendett, most a sorozat záróakkordja következik. Szombaton 15 órától ismét népzenei koncert és irodalmi összeállítás sorakozik a kínálatban: a Harangláb népzenei együttes és Szabó András előadóművész tolmácsolásában moldvai népzene és a határon túli magyar irodalom remekei hangzanak majd el a rendezvénypajtában. Az eseménysorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Kárpát-medencei kultúrpajta- és tündérkerthálózat programja keretében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában