Gyász

2023.09.12. 09:00

Elment Ili tanító néni - 62 éves korában elhunyt Szabó Ferencné Rosta Ilona

41 évnyi kenyeri tanítás után, 62 éves korában elhunyt Szabó Ferencné Rosta Ilona, Ili tanító néni. Emléke tovább él az általa tanított gyermekekben.

Vaol.hu

Ili tanító néni első osztályával Kenyeriben 1982-ben

Forrás: Archív

A főiskola elvégzése után, 1982-ben került Kenyeribe, az akkor még önálló általános iskolába. Már ebben az évben, az akkor 24 főből álló első osztály osztályfőnöke lett. Az iskola önállósága a 2000- es évek közepén megszűnt ugyan, de telephelyként máig megmaradt. Az iskolafenntartó változásai ellenére, Ili tanító néni pályájának negyven esztendejét a kenyeri iskola falai között töltötte. Szívvel-lélekkel oktatta a falu gyermekeit, türelemmel és szeretettel tanította őket írni és olvasni. Kezei alól megbízható és stabil tudással rendelkező diákok kerültek ki. Diákok és szülők egyaránt szerették őt a településen. Negyven év tanítás után 2022-ben lett nyugdíjas. A tavalyi tanévtől új lendülettel, immár nyugdíjasként folytatta nevelő munkáját. Mindent megtett, hogy betegségét legyőzze, de mindössze egy évet dolgozhatott nyugdíjasként szeretett iskolásai körében

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában