Születésnap

2023.10.05. 10:17

A 90 éves Terka nénit ünnepelték Acsádon

Egy ritka jubileum, születésének 90. évfordulója alkalmából október elsején, vasárnap délután otthonában köszöntötték Török Dezsőnét, Terka nénit.

Tersztyánszky Krisztina

Balról Török Dezsőné, az ünnepelt, testvérével

Fotó: VN/Györe Eszter

A köszöntőn a születésnapos egyetlen még élő testvére, Dömötörné Horváth Ágota, unokahúga, valamint fia és annak felesége lepték meg az ünnepeltet. A polgármester a képviselő-testület és a község minden lakója nevében átadta az Orbán Viktor miniszterelnök személyre szóló jókívánságait tartalmazó köszöntő oklevelet, az önkormányzat által készített emléklapot, továbbá az ajándékot és a virágcsokrot. 

– Mi, akik most ünnepeljük Terka néni születése napját, tanulhatunk. Megtanulhatjuk tőle a helytállást, az élni akarást, a sugárzó szeretetet, mert ez adhat erőt ennyi éven át. Köszönjük a lelkiismeretet, a szeretetet és emberséget, amivel gazdaggá tette nemcsak családja, hanem kis községünk életét is. Ahogy Pázmány Péter írja „Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek. Csupán tiszta szív és sok, sok szeretet” – mondta Kranczné dr. Kovács Bernadett, Acsád község önkormányzatának polgármestere köszöntőjében. 

Török Dezsőné, leánykori nevén Lovranics Terézia 1933. október 1-jén született Rábahídvégen. Nyolc testvér közül sajnos már csak ketten élnek. Az elmúlt évtizedek emlékeinek felelevenítése mellett egy torta és egy kis sütemény elfogyasztása után a köszöntők jó egészségben eltöltött további hosszú életet kívánva búcsúztak Terka nénitől. Viszontlátásra a 95. születésnapon!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában