Egyirányúsítás is lesz

2023.10.12. 09:51

Horváth Gábor és a lakók közös sikere: indul a Rumi Rajki utca felújítása Szombathelyen

Aláírásgyűjtéssel szorgalmazta a szombathelyi Rumi Rajki István utca felújítását is Horváth Gábor, Kámon önkormányzati képviselője. A legutóbbi költségvetésmódosításkor az utca egy részének rekonstrukciójához megszavazta a közgyűlés a városi forrást.

Tömböly Ágnes

A Rumi Rajki István utca első szakasza újulhat meg. Júniusban az úthibákat mutatta Horváth Gábor önkormányzati képviselő

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Gázrekonstrukcióval indul a Rumi Rajki István utca egy szakaszának felújítása. Október 16-án hétfőn 8 órától a Rumi Rajki István utca 1-5. közötti szakaszon végeznek munkálatokat, ez idő alatt a Szent Imre herceg útjától a Benczúr utcáig egyirányúsítják az utcát, előreláthatóan október 28-áig - tudtuk meg Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetőjének csütörtöki tájékoztatásából. Kitért arra is: a lakók számára az ingatlanok gázátkötésének időpontjáról a szolgáltató ad külön értesítést. A gázrekonstrukció után a kivitelező megkezdi az útszakasz aszfaltozási munkálatait.

Ismert, a júniusi közgyűlésen adta át az aláírásgyűjtő íveket Horváth Gábor, Kámon önkormányzati képviselője Nemény András polgármesternek. Pár nap alatt 160-an írták alá a petíciót, amiben szorgalmazták a Rumi Rajki István, a Nefelejcs, a Vadrózsa és a Haladás utcák rendbetételét.

Több, mint 40 éve nem történt felújítás ezeken az útszakaszokon. A városrész képviselője, Horváth Gábor úgy tűnik, a megfelelő eszközt választotta júniusban, hogy végre előrelépésről számolhassunk be az ügyben. Június 20-dikáig már 250-en csatlakoztak a kezdeményezéshez. Szeptemberben a költségvetés módosításakor jóváhagyták a Rumi Rajki István utca első szakasza és a Szent Imre herceg úti csomópont rekonstrukciójához szükséges önkormányzati forrást. Így megkezdődhet a felújítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában