Felülmúlták a célokat

2023.10.28. 07:30

Több ezer álláskeresőnek segített az Út a munkaerőpiacra projekt Vas vármegyében

A kitűzött célokat jóval felülmúlva zárult a foglalkoztatottságot elősegítő Út a munkaerőpiacra projekt. Több mint 5000 álláskereső részesült a kezdeményezés által biztosított támogatásokban. A záróeseményre pénteken került sor a Vármegyeházán.

Vaol.hu

Rodler Tamás az országos eredményeket ismertette

Fotó: Unger Tamás

Orbán István, a Vas Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója nyitóbeszédében elmondta: a kormány célja a teljes foglalkoztatottság és e célból jött létre a projekt.. Majd Rodler Tamás, a Vas Vármegyei Kormányhivatal főosztályvezetője ismertette a program országos eredményeit.

Kiss Gyula osztályvezető a vármegyei adatokat osztotta meg a résztvevőkkel. Kiemelte, hogy a Vasban is jelentősen csökkent az álláskeresők száma és a nőtt a foglalkoztatottság. A projekt 2015-ben indult és 8 éves időtartama alatt folyamatosan változott a gazdasági környezet, a COVID hatásai is érintették az Út a munkaerőpiacon kitűzott céljainak megvalósulást.

Ennek ellenére a tervezésben vállalt célértékeket többszörösen felülmúlják az eredmények. Megyei szinten 5238 fő részesült a program nyújtotta lehetőségekből. Összesen 5,5 milliárdos keret állt rendelkezésre, melyből több mint 4 milliárd forintot a különböző támogatásokra fordítottak – például bértámogatás, vállalkozóvá válási támogatás, álláskeresési tanácsadás - a fennmaradó összegből pedig a projekt működését finanszírozták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában