Fókuszban a csomagolás

2023.11.22. 07:00

Csomagolás, minél kevesebb hulladékkal - Az Írottkő Natúrparkért Egyesület is csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez

Fókuszban a csomagolás címmel az Írottkő Natúrparkért Egyesület is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjaihoz.

Tóth Judit

A Natúrparkért Egyesület kitelepült Kőszegen a Fő térre

Forrás: Ohr Tibor

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület november 26-ig a kőszegi Fő téren megtartott akcióhéttel csatlakozik a nemzetközi kezdeményezéshez, az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. Az egyesület nem csak az akcióhéten, hanem immár harmadik éve segíti a hulladékmentes vásárlást, a tudatosabb életmód elterjesztését, a határon átnyúló PUREGREEN (Tisztazöld) projekt eredményeként. Interaktív kültéri kiállításuk három témakörben – hulladékprobléma, élelmiszer-pazarlás, körkörös gazdaság – németül és magyarul ad hiteles és érdekes információkat, valamint zöldítő javaslatokat a nagyközönségnek. A hulladékmentes (zero waste) rendezvények megtartásában élen jár a civil szervezet, amely kölcsönözhető eszközeivel másoknak is segít. Az akcióhéten Kőszeg Fő terén látható az egyesület interaktív tudatosító kiállítása, tegnap pedig sajtótájékoztatóval egybekötött figyelemfelkeltő akciót szerveztek a natúrparkosok, ahol tájékoztatták az érdeklődőket az egyesület zöldcsoportja által nyújtott, hulladékcsökkentést elősegítő szolgáltatásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában