Vas Népe-kalendárium

2023.12.13. 20:00

Hatvanöt éve olvassa a Vas Népét - A 88 éves Boda Józsefet ajándékkal leptük meg Iváncon

Boda József a Vas Népe egyik legrégebbi előfizetője, 1958 óta - vagyis hatvanöt éve - olvassa a lapot. Előfizetői hűségét egy kis ajándékkal köszöntük meg, kinyitva ezzel az adventi kalendárium újabb ablakát.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Jóska bácsi nagy örömmel fogadott bennünket ivánci otthonában, egyúttal szabadkozott is, hogy nehezen mozog, csak bottal tud járni, de az élet már csak ilyen: ahogy megy előre elveszi az emberből az erőt.  -Nem vagyok tősgyökeres ivánci, Jákon születtem 1935. május 5-én. Sok ötös van a születési dátumomban, ez mondjuk úgy, szerencsét hozott. A nősülésem után, 1958-ban kerültem Iváncra. A házban - ahol most élek - régen postahivatal működött, a feleségem volt a postamester. A Vas Népét akkoriban kezdtük járatni, és én most is minden áldott nap elolvasom - mondta a 88 éves férfi, aki korábban a szentgotthárdi és a körmendi földhivatalnál dolgozott, majd az ivánci otthon gazdasági vezetője lett. Az 1990-es évek elejétől önkormányzati képviselőként tevékenykedett, sőt Ivánc alpolgármesterének is megválasztották. Jóska bácsinak két fia, négy unokája és két dédunokája van. A családtagok többsége Iváncon él, így napi a kapcsolat. 

-Szívesen olvasok újságot, mindig is onnan tudtam meg a híreket. Minden nap magam veszem ki a postaládából a friss lapot, majd nekilátok, és kisebb-nagyobb szünetekkel végig böngészem az oldalakat. Nincs kimondottan kedvenc témám, gyakorlatilag mindent elolvasok. Ez már hagyománnyá vált az évtizedek alatt, és most már így is marad, úgy hiszem - mondta végül Jóska bácsi, akit meglepett a megkeresés, ugyanakkor rendkívül nagy örömét is lelte a látogatásban, mert hát az ajándékot mindig jó szívvel fogadja az ember. Ez így természetes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában