Köszönet

2023.12.21. 14:02

Mindenkinek jár a karácsony! - A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász megvendégelte a rászorulókat - fotók

A Szombathelyi Egyházmegye az idén már ötödik alkalommal nyitotta meg a püspöki palota kapuit azok előtt, akik szerény körülmények között élnek. A kezdeményezés célja, hogy a karácsony hangulatát megosszák a leginkább rászorulókkal.

Csabai Bernadett

Forrás: Szendi Péter

Piros kabátos önkéntesek szorgoskodtak a püspöki palota előtti téren csütörtök délelőtt, ugyanis délben elkezdődött a már hagyománnyá vált Mindenki Karácsonya, ahol az Egyházmegyei Karitász által támogatott családokat köszöntik a püspöki palotában terített asztal mellett. A meleg ebéden kívül karácsonyi műsorral és egy-egy ünnepi csomaggal is készültek a rászorulóknak.

- Hat évvel ezelőtt nevezték ki dr. Székely Jánost megyés püspöknek, akkor kezdődött el ez a szép hagyomány, hogy az egyházmegye szegényeit, betegeit, rászorulóit meghívják egy közös karácsonyvárásra – osztja meg velünk Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatónője.

Az idei esemény során a Vas Népe két munkatársa is kivette a részét az önkénteskedésből és segített az előkészületekben. Az ételosztásra szánt finomságok kiválogatásától kezdve a dekoráció kialakításáig igyekeztünk minden részletre odafigyelni, hogy a vendégek méltó körülmények között élvezhessék az ünnepi hangulatot. Ezúton köszönjük a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkénteseinek munkáját, akik évek óta azért dolgoznak, hogy a karácsony igazi ünnep legyen mindenki számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában