Támogatás

2023.12.14. 16:42

NKA-támogatás a szombathelyi színháznak és a Savaria karneválnak

A Savaria Történelmi Karneválhoz és a Weöres Sándor Színház fesztiváljához is hozzájárul a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiuma.

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Mint arról korábban beszámoltunk: a magyar kultúra pozíciójának, rangjának és színvonalának megőrzése, bemutatása és erősítése a kormány kiemelt feladata, ennek érdekében az idén 141 kulturális fesztivál nyert támogatást 2024-es terveik megvalósítására a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Kulturális Fesztiválok Kollégiumának legutóbbi pályázatán. Az NKA honlapján napokban közzétett eredmények alapján elmondható: két szombathelyi programot is támogatásra méltónak találtak a pályázatok elbírálása során.

A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. 13 millió forintot nyert a 23. Savaria Történelmi Karnevál – Összművészeti fesztivál megrendezéséhez. A Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. nevét ugyancsak a nyertesek között találtuk. A szombathelyi társulat számára a Határvonalak színházi fesztivál jövő évi megrendezésére 7 millió forintot ítélt meg az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiuma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában