Méretes vaslap került az útra

2024.01.27. 11:15

Miért kerülgetünk egy vaslapot Szombathelyen a Bocskai körúton? - fotók

Tudja miért került egy méretes vaslap a Bocskai körútra? Aknaleszakadás és kameravizsgálat hívta fel a szakemberek figyelmét a haváriahelyzetre.

Tömböly Ágnes

Forrás: Cseh Gábor

A csütörtöki közgyűlésen jóváhagyott szombathelyi útfelújítási programhoz kapcsolódóan a legnagyobb közműrekonstrukció a Bocskai körúton várható - értesült a Vas Népe. Az elmúlt napokban egy méretes vaslap került az útburkolatra a Neumann-iskola előtt. A szombathelyi városházán hallottak szerint egy aknaleszakadás okoz problémát a forgalmas útszakaszon. Kameravizsgálatok pedig egy több köbméteres "barlangot" tártak fel az útburkolat alatt. Elővigyázatosságból, nehogy teljesen beszakadjon az út, vagy más balesetek történjenek, ideiglenesen egy méretes vaslapot helyeztek a területre. A haváriahelyzetre a tartós megoldást a jövő hónapban kezdődő munkálatok jelenthetik, a Vasivíz Zrt. munkatársai akkor kezdhetik el az érintett csatornaszakasz rekonstrukcióját. Értesüléseink szerint február 12-én zárják le a Bocskai körutat, ami komoly forgalmi változásokkal fog járni. Ennek pontos részleteiről később ígértek tájékoztatást.  A gépjárművek számára parkolási lehetőséget a 11-es Huszár úti laktanya udvarán biztosítanak, oda már kikerültek a kordonok.

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában