Egyetemi tárlat

2024.02.24. 09:00

Bogáti inspirációk - Kiállítás az ELTE SEK Zéró Galériájában

Kilenc hallgató munkáiból nyílt tárlat az ELTE Savaria Egyetemi Központ Zéró Galériájában, a főépületben – adta hírül az egyetem a közösségi felületén.

Vaol.hu

Tárlatnyitó a Zéró Galériában

Forrás: VN/Kleinhappel Miklós

„A különleges környezetben, a bogáti művésztelepen készült művek nem csupán a hallgatók egyéniségét és személyes látásmódját, hanem művészeti technikáik sokféleségét is szemléltetik” – áll a bejegyzésben, amely arról is tudósít, hogy Nagy Gábor György adjunktus a művésztelep vezetőjeként tartott a megnyitó alkalmából tárlatvezetést. Lenner Tibor egyetemi docens, az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy „az alkotótábor erősíti a hallgatók városhoz, illetve régióhoz való kötődését”. A kiállítást Vass Péter, a művésztelepnek helyszínt adó Fővárosi Önkormányzat Szombathelyi Idősek Otthona intézményvezetője nyitotta meg, felidézve a bogáti alkotótábor létrejöttét. A tárlat március 30-áig tekinthető meg a Károlyi Gáspár téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában