Fejlődés

2024.02.18. 12:53

Épül a kerékpárút - TOP Plusz forrásból fejlesztenek Bükön

Sokan sürgették, most megvalósul: TOP Plusz forrásból készülhet el a Bük és Sajtoskál közötti kerékpárút.

Horváth László

Dr. Németh Sándor polgármester az épülő kerékpárút nyomvonalán

Fotó: HL

– Az elmúlt években több kerékpárútfejlesztés is érintette Észak-Vas vármegyét – mondta el kérdésünkre Ágh Péter államtitkár. – Azok fontosak az itt élők és a turisták szempontjából. Minden beruházás hozzájárul ahhoz, hogy az aktív turizmus révén is minél versenyképesebb legyen a Bük-Sárvár turisztikai térség.

Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselőjét azután kerestük meg, hogy a napokban a Bükfürdő és a Sajtoskál közötti kerékpárút kivitelezése elkezdődött. Az út 1300 méter hosszú lesz, mellette kiépítik a gyalogosjárdát és a közvilágítást is.

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere kiemelte, az olyan nagyberuházások mint az állateledelgyár folyamatos bővítése mellett az önkormányzatnak feladata a lakosság életminőségét, illetve a fürdőn, kempingben pihenő vendégek elégedettségét növelő fejlesztéseket tenni. Ilyen például az épülő kerékpárút is. Amint elkészül, négy oldalról lesz körbekerekezhető a fürdő. Emellett a biciklivel érkező munkavállalók biztonságosabban juthatnak el a komplexumhoz. S nem utolsó sorban, a turisták számára pedig újabb kerékpárutak válnak elérhetővé, akár Bő, vagy Csepreg, vagy a szomszéd vámegyei Zsira felé indulnak el – összegzett a városvezető.

Az "Élhető Bük" program keretösszege a településre vonatkozóan 600 millió forintot jelent. A TOP Plusz forrásból három fejlesztés valósul meg. A kerékpárút mellett a csomag része az is, hogy a Petőfi utcai 6200 négyzetméteres zöldpark területét rendbe teszik. Megújul egyúttal az ott lévő játszótér, fásítanak, cserjésítenek. A beruházás esztétikai értéke is jelentős lesz – tudtuk meg Németh Sándortól.

A harmadik elem a város határában megépülő komposztáló telep. Az önkormányzati zöldhulladékot dolgozzák majd fel; éves szinten 1000 tonnát. Információink szerint ez ügyben is történtek előrelépések, hamarosan kezdődhet a kivitelezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában