Sajtótájékoztató

2024.02.07. 13:06

Lassabban Zanaton: traffiboxok a szombathelyi városrészt átszelő főút mellett!

Aláírásukkal is szorgalmazták a zanatiak a traffibox kihelyezését a városrészt átszelő 86-os főút mellett. Németh Krisztián, a Keleti Városrészért Egyesület elnöke szerdán sajtótájékoztatón köszönte meg dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnökének közbenjárását.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Mint arról korábban beszámoltunk: a Zanatot átszelő 86-os főút mellett két traffiboxot is kihelyeznek azért, hogy többen ne a sebességhatárt túllépve hajtsanak végig a lakott területen.

A katolikus templomtól pár méterre már látható az egyik doboz: a helyszínen Németh Krisztián, a Keleti Városrészért Egyesület elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán. Emlékeztetett: az előző önkormányzati ciklusban az itt élők már felhívták a problémára a figyelmet.  Kántás Zoltán fideszes önkormányzati képviselő közbenjárására akkor egy figyelmeztető, villogó lámpát helyeztek el a belterületen. 

Jó kapcsolatot ápolok a Keleti Városrészért Egyesület elnökeként a zanati civilekkel, többször egyeztettünk a problémáról, amit jeleztem a térség országgyűlési képviselője felé.  Dr. Hende Csaba kérésére a kormány biztosította a szükséges 33 millió forintot - tájékoztatott Németh Krisztián. Hozzátéve, két fejlesztés történik: a fix traffiboxok elhelyezése mellett egy gyalogátkelőhely is megvalósul.

© Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Megtudtuk azt is: a zebra kialakításának előkészítése is zajlik, a gyalogátkelőhely tervét a szombathelyi önkormányzat készítette el. A Keleti Városrészért Egyesület elnöke felhívta arra is a figyelmet: ha a zebra elkészül, biztonságosabban kelhetnek át az útszakaszon a járókelők. Ráadásul az autósoknak többször is "fékezniük kell": egyszer a városrész határában és a templomnál elhelyezett traffibox miatt, és a gyalogátkelőhely miatt is. Mindez a remények szerint lassítani fogja a forgalmat. 

Nemrég a Muskátli utcába került traffibox

Ismert: tavaly decemberben városi forrásból került a Muskátli utcába traffibox, annak kihelyezését Horváth Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) szorgalmazta azután, hogy tavaly februárban az útszakaszon egy gyalogost elgázolták, és a férfi életét vesztette. 

Horváth Gábor akkor lapunknak úgy nyilatkozott: bízik abban, miután a traffiboxban bármikor lehet mérőműszer, az kellő óvatosságra inti az autósokat.  

Előzmények:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában