Testületi ülés

2024.02.26. 10:00

További programokra pályáznak Bükön

Pályázati forrásból további programokat tarthatnak Bükön az óvodásoknak, iskolásoknak, illetve az időseknek – tájékoztatott dr. Németh Sándor polgármester. A képviselő-testület döntött: pályáznak – és bíznak a pozitív elbírálásban.

Horváth László

Forrás: VN

A büki képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy határoztak, hogy indulnak a Helyi humán fejlesztések címmel kiírt pályázaton. Sikeres elbírálás esetén mintegy 50 millió forintból szervezhetek programokat, kulturális eseményeket a városban. Az előterjesztés részletezi is ezeket. Kétszer egyhetes témahetet rendezhetnek, ezt további 20 óvodai és iskolai program egészíti ki. A tanulók a nyári szünetben 30 alkalmas szabadtéri foglalkozáson vehetnek részt, lenne még közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési kampány. A Kávézó az egészségért kampány a demenciával élők és hozzátartozóik támogatását jelenti. Továbbá azt is, miként lehet együtt élni a betegséggel, kitérve arra, hogyan késleltethető az állapot romlása vagy tartató szinten. Az idősekre gondolva szerveznek ismeretterjesztő előadásokat. A téma: az okoseszközök, az internetes kommunikációs programok használata. A pályázat tartalmazza a programok megszervezéshez szükséges eszközbeszerzések támogatását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában