Helyi közélet

2024.03.27. 08:00

A fürdőkultúra is tanulható - Sikeres rajzpályázattal zárult a vasi egészségfejlesztési program

A víz világnapjához kapcsolódva idén kilencedik alkalommal rendezte meg nagy sikerű iskolai egészségfejlesztési programját a kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Vaol.hu

A legjobbak jutalomban részesültek

Fotó: Kuhn Nikolett

A fürdőkultúra fejlesztéséért Vas Vármegyében című programban a járási népegészségügyi osztályok, valamint a vasi fürdőhelyek munkatársainak segítségével az idei tanévben 35 intézmény 59 osztályának részvételével több mint 1100 általános iskolás diák sajátította el a fürdő- és személyes higiénés ismereteket. A program a megszerzett tudáselemeket megörökítő rajz- és irodalmi pályázat eredményhirdetésével zárult, a zsűri több mint 230 pályázatot értékelt. A legjobb alkotásokat oklevéllel, fürdőbelépővel és ajándékcsomaggal díjazták. 

Dr. Telek Miklós, a Vas Vármegyei Kormányhivatal igazgatója a zárórendezvényen köszöntőjében elmondta: idén már 31. alkalommal rendezték meg világszerte a víz világnapját, amikor kiemelt figyelem esik arra, hogy vigyáznunk kell a ránk bízott egyik legfontosabb természeti kincsünkre, a vízre.

 – Öröm volt látni a fiatalok aktivitását és a rendkívül kreatív alkotásaikat. Gratulálok a szervezőknek, hogy ilyen színvonalas programokkal járulnak hozzá az általános egészségkultúra és a környezettudatosság fejlesztéséhez – fogalmazott az igazgató.

 Dr. Wächter Walter vármegyei tisztifőorvos a záróeseményen mindemellett kiemelte: a cél a tanulók fürdőhigiénés ismereteinek megalapozása, illetve bővítése. Arra ösztönzik a fiatalokat, hogy a megszerzett ismeretek birtokában tudatosabban vegyék igénybe a közfürdőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában