Tárlat

2024.03.05. 20:47

A honvédség történetéről - Fotókiállítás nyílt a Hadkiegészítő és Toborzó Irodában - fotók

A Magyar Honvédség 175 éves történelmét dolgozza fel az a nyilvános fotókiállítás, melyet március 14-éig lehet megtekinteni Szombathelyen, a Deák Ferenc utca 76. szám alatt a Hadkiegészítő és Toborzó Iroda épületében.

Horváth Zoltán Szabolcs

Kocsi László ezredes a fotókiállítás megnyitóján

Forrás: Unger Tamás

Molnár Tamás őrnagy, a MH Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred 83. Területvédelmi Zászlóaljának parancsnoka mint „házigazda” köszöntötte a kiállítás megnyitóján megjelenteket. Ezt követően Kocsi László ezredes, a Honvéd Kulturális Egyesület tanácsadója vette át a szót és tartott rögtönzött interaktív történelemórát az eseményre ellátogató csaknem 25-30 fiatalnak, a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium 11–12. osztályos tanulóinak. – 

Az egyesületünk a Zrínyi Kht.-val közösen készítette ezt az anyagot, ami mintegy tucatnyi tablón 40 fotó segítségével mutatja be a Magyar Honvédség 175 éves történelmének, fejlődésének öt korszakát, fordulópontját. Ez az időszak pedig természetesen szorosan összefügg Magyarország történelmével is. Lényegében 1848-tól napjainkig dolgozzuk fel a történéseket – mondta Kocsi László. A kiállítás március 14-éig látogatható a Hadkiegészítő és Toborzó Iroda épületében nyitvatartási időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában