Program

2024.03.21. 07:00

Vigyázzunk a vízre (is)! - Általános iskolások számára szerveztek bemutatót a víz világnapján - fotók

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a víz világnapja alkalmából általános iskolások számára bemutatót szervezett a felszíni vizek élővilágának, fizikai, kémiai jellemzőinek és a felszíni vizekkel kapcsolatos feladatoknak, munkáknak bemutatására.

Gáspár Eszter

Forrás: Unger Tamás

A Sorok-Perint mellett, az Arany-patak torkolata fölött a diákok gyakorlati feladatokkal kipróbálhatták a helyszíni vízhozammérést, részt vehettek vízi makroszkópikus gerinctelenek bemutatásán, halas monitoringot és vízkémiai vizsgálatot is kipróbálhatták, így bepillantást nyerhettek az e téren végzett munkánkba. Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta: – Bánjunk úgy a vízzel, hogy az a következő generációk számára is elérhető „kincs” legyen, és tekintsünk úgy a környezetünkre, a földre, hogy rajtunk kívül még több mint 7,5 milliárd ember él itt, akinek szintén szüksége van erre a bolygóra, valamint a tiszta vízre, levegőre. 

Magyarországon szerencsés helyzetben vagyunk, de ez a világ többi pontjáról nem mondható el. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy gyermekeink, unokáink számára is olyan vízkészlet legyen elérhető, ami a mai nap nekünk még a rendelkezésünkre áll. A Sorok-Perint mellett, az Arany-patak torkolata fölött a Brenner- és a Bolyai-iskola diákjai gyakorlati feladatokkal kipróbálhatták a helyszíni vízhozammérést, részt vehettek vízi makroszkópikus gerinctelenek bemutatásán, halas monitoringot és vízkémiai vizsgálatot is kipróbálhatták így bepillantást nyerhettek az e téren végzett munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában