Frissen Vasból

2021.05.04. 07:20

Weöres Sándor Színház: kinyitott a jegyiroda, pénteken premier

Hétfőn kinyitott a Weöres Sándor Színház megújult Király utcai jegyirodája. A színház most mindenekelőtt arra koncentrál, hogy teljesíteni tudja a 2020/21-es évadra vállalt bérletes kötelezettségeit. Pénteken nagyszínpadi premier! De csak azoknak, akiknek van Covid-védettségi igazolásuk.

Ölbei Lívia

20210503 Szombathely Újra kinyitott a Weöres Sándor Színház Jegyiroda Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója azt mondja: aggodalom és nagy drukk jellemzi ezeket a napokat. Bíznak benne, hogy a színház úgy zárhatja le a 2020/21-es évadot az újranyitás után, ahogyan eltervezték. Most az a legfontosabb cél, hogy a járvány által kerékbe tört szezon mégiscsak megvalósuljon: a meghirdetett bérletes előadásokat az elkövetkezendő két hónapban ki lehessen játszani. Szabó Tibor hangsúlyozza: a színház – a jegyiroda – munkatársai azon vannak, hogy a nézőkkel rugalmasan együttműködve megtalálják a lehető legmegfelelőbb, mindenki számára elfogadható megoldást.

A Király utcai jegyirodában már szétnyílt a függöny: a Bakucz András építész, belsőépítész tervei alapján meg- újult iroda egyszerre játékos és elegáns homlokzata, bejárata stilizált színház: belépésre invitál. Hétfőn délután Szakács Eszter, a jegyiroda vezetője éppen hosszan egyeztet valakivel, amikor belépünk. Mindent újra kellett tervezni, új időpontokat kitűzni. A 2020/21-es szezonra a világjárvány miatt végül nem hirdettek őszi, tavaszi, hanem csak egy, az egész évadra szóló bérletet. Az elmaradt előadásokat a tervek szerint július 10-éig pótolják. A színháztermeket csak 70 százalékig „töltik föl” – bérletes vagy szólójeggyel érkező – nézőkkel.

Fontos, hogy a színházba csak a testhőmérséklet mérése és – ahogyan azt az újranyitást lehetővé tévő kormányrendelet előírja – védettségi igazolás felmutatása után lehet belépni (kivétel: azok a 18 év alatti nézők, akik felnőtt kísérővel érkeznek). Mindemellett a WSSZ épületében, az előadásokon továbbra is kötelező marad a maszkviselés, színházi dolgozóknak és a közönségnek egyaránt – ahogyan Szabó Tibor mondja: a fokozott óvatosság jegyében.

Ha késve is, de megérkezik hát A játszma vége, az Abigail bulija, folytatódik A Pál utcai fiúk-széria. Pénteken pedig újranyitó premier: Caragiale őrület, Mohácsi-átiratban. Jön a májusi Farsang.

Kiemelt képünkön: Kinyitott a megújult WSSZ-jegyiroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában