Frissen Vasból

2021.05.26. 18:05

Az SZKKA négy góllal bizonyult jobbnak az Érdnél

A kiesés elkerüléséért harcoló Szombathely győzött Érden a női kézilabda NB I szerdai fordulójában.

MTI

Szkka-Érd kézilabda első osztályú kézilabda mérkőzés, 20210220, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Põdör Rebeka

Fotó: Unger Tamás

Érd–Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 28-32 (14-15). – Érd, 150 néző, női NB I.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Felhő, Öcsi.

Érd: Györkös – Király R. 3, Abilda 2, Szabó K. 8 (5), PARÓCZY 4, Kiss-Walfisch 5, FEKETE B. 5. Csere: Győrffy (kapus), Horváth D., Sztankovics 1, Kóka, Landi. Edző: Horváth Roland.

SZKKA: Tomasevics – Orbán 4, Virág 1, Pődör R. 2, Horilszka 4, Bandelier 7, Forgács. Csere: Balog J. (kapus), Mayer. 5, Agbaba 6, Wald 2, Horváth P. 1. Edző: Marosán György.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 0/0.

A szombathelyiek számára egyszerű volt a képlet: ahhoz, hogy bennmaradjanak az első osztályban, mindkét hátralévő meccsüket meg kellett nyerniük. S az is kell, hogy a rivális Boglár ne szerezzen pontot utolsó két meccsén.

Az első gólt Fekete révén a hazaiak szerezték. A folytatásban 1-3-ról 5-3-ra fordított az SZKKA, közben Tomasevics büntetőt hárított. Óriási csata folyt a pályán, hamarosan a hazaiak vezettek 7-6-ra. Majd negyedórányi játékot követően már négy találattal, 11-7-re a vasiak mentek. Potyogtak a gólok, egyik csapat sem játszotta végig a figurákat, gyorsan ellőtték a labdát. A vendégek tartották előnyüket, ám elég volt egy-két rossz támadásbefejezés, védekezési hiba, és a hazaiak gyorsan egy gólra zárkóztak fel. A szünetben 15-14-re vezettek a szombathelyiek. Fordulást követően a nagy lelkesedéssel játszó vasiak kezdtek jobban, és hamar elhúztak 18-15-re. Ám nem tudtak igazán meglógni, a hazaiak kapaszkodtak (19-21). A szombathelyiek tisztában voltak a meccs fontosságával, koncentráltan kézilabdáztak: 26-22-re elhúztak. A hazaiak szigorítottak szellős védekezésükön, így a hajrában felzárkóztak 28-26-ra. Három perccel a vége előtt viszont 30-27-re elhúztak a vendégek, és már nem is engedték ki kezükből a győzelmet.

Amennyiben a lapzártánk után befejeződött Mosonmagyaróvár–Boglári Akadémi­a meccsen a vendégek nem szereztek pontot, úgy az utolsó fordulóban dől el, melyik csapat búcsúzik a Békéscsaba mellett az NB I.-ből.

Marosán György: – Érződött a komoly tét, sok hibával játszottunk, de amikor kellett, akkor nem. Büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen teher mellett is tudnak teljesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában