Beszámoló

2022.05.11. 06:30

Edzőtáboroztak és versenyeztek a Szombathelyi Dobó SE atlétái

Kéthetes tatai edzőtáborát veszprémi versennyel zárta a Szombathelyi Dobó SE.

Sütő Dániel

Viszkeleti Villő kijutott a normandiai Gimnáziádéra

Forrás: Szendi Péter

Hétéves kihagyást követően edzőtáboroztak ismét Tatán a Szombathelyi Dobó SE kiválóságai két héten át. Az utóbbi esztendőkben a nehézatléták kinőtték már az ottani dobópályákat, amelyek ráadásul annyira elhasználódtak, hogy azokat már nem tudták igénybe venni a sportolók és edzőik. Tavaly egy komolyabb felújításon esett át a létesítmény ezen része, amelyet most először vettek birtokukba a szombathelyiek.

 – Jól vizsgázott Tata – számolt be Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője. – Örömmel tértünk vissza, Tatát korábban is szerettük, mivel edzőtáborozásra kiváló helyszín. Rendkívül kemény két héten vannak túl a vasi atléták, akikre a kéthetes edzőtábor végén a VEDAC Dobóakadémia évadnyitó dobóversenye várt Veszprémben. – A fő cél az volt, hogy a két hetet keményen tudják végigdolgozni sportolóink, ennélfogva veretes eredménysorra nem számítottunk – fogalmazott Németh Zsolt. 

– Azt kértem mindenkitől, hogy az edzéseredményeiket próbálják túlszárnyalni. Ez sikerült is, úgyhogy abszolút elégedettek lehetünk, mivel születtek idei legjobb eredmények, illetve többen is közel dobtak egyéni csúcsukhoz, úgyhogy jó érzésekkel tértünk haza. 

A mesteredző elmondása szerint Halász Bencén látszódtak talán legjobban a fáradtság jelei, mivel a technika ugyan rendben volt, viszont a sebesség ezúttal hiányzott a dobásaiból. Ennek ellenére nem fért kétség a győzelméhez (76,49), mögötte Rábai Dániel (73,50) és Pars Krisztián (72,13) állhatott dobogóra. 

Gyurátz Réka is hozta a kötelezőt (69,99), Németh Zsanettet (62,22) és Viszkeleti Villőt (59,49) megelőzve végzett az élen a felnőttek között. A fiatalok mezőnyében a világranglistát vezető Viszkeleti Villő idei legjobbját dobva (68,55) kijutott a Nemzetközi Iskolai Sportszövetség által szervezett Gimnáziádéra, amit jövő héten Normandiában rendeznek. Villő a nyolcfős magyar csapat tagjaként jó eséllyel éremmel térhet majd haza. A szombathelyi nehézatléták legközelebb a hétvégi győri csapatbajnokságon szerepelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában