A BBC2 diadalmaskodott

2023.03.10. 13:49

Véget ért Körmenden az ötödször kiírt városi bowlingbajnokság

A BBC2 csapatának győzelmével ért véget a városi MJUS-Bowling Bajnokság 2022/2023-as szezonja.

Tóth Gábor

A bajnokcsapat - jobbról Horváth Csaba főszervező

Forrás: VN/Horváth-Marksz Lilla

Októberben kezdődött, március elején ért véget a már ötödik alkalommal kiírt városi bowling csapatbajnokság Körmenden a MJUS Resort&Thermal Park pályáin. Nyolc csapat részvételével, összesen 52 játékossal zajlott le az esemény. Az alapszakaszban minden csapat egyszer játszott mindenkivel, aztán az első négy csapat a felsőházban, a második négy az alsóházban folytatta a középszakasz küzdelmeivel. Ebben az etapban már oda-vissza feszültek egymásnak a csapatok, majd következett a rájátszás. 

Az playoff első körében nem született meglepetés, a felsőházi csapatok jutottak a négy közé. A negyeddöntőben kieső csapatok ezután eldöntötték az 5-8. helyek sorsát. Elődöntőben a középszakaszt megnyerő BBC2, a tavalyi bajnok Hubi csapatát ütötte el a címvédés lehetőségétől. Míg a másik ágon a harmadik helyen rájátszásba jutó Fekete Ló, az egész évben szinte élen álló, de az utolsó fordulóban a második helyre szoruló Trinity csapatát győzte le.

 A bronzmeccset a Hubi nyerte, míg a döntőben a bajnokság legjobb dobója, Bohus Attila vezette BBC2 örülhetett a bajnoki címnek – már a harmadik alkalommal. A legjobb dobó különdíjat a nők között Mátyás-Kádár Regina (Trinity), míg a férfiak mezőnyében Bohus Attila (BBC2) érdemelte ki.

MJUS-Bowling Bajnokság, végeredmény:  1. BBC2 (Bohus Attila, Horváth András, Nagy Máté, Szomi Ferenc, Tóth-Katona Kitti), 2. Fekete Ló (Horváth Csaba, Horváth Luca, Horváth-Marksz Lilla, Kártyás Bence, Mesterházi Jenő, Mihály Dániel, Musits Dezső, Varga Gábor), 3. Hubi (Bödő Dominik, Bödő Tamás, Bősze Ferenc, Gerencsér Dóra, Gerencsér István, Joó Bernadett, Simon Áron), 4. Trinity, 5. All Star, 6. BBC1, 7. La Familia, 8. Ujjatlanok.

– Színvonalas bajnokságon vagyunk túl, szeretnék gratulálni minden játékosnak – összegzett Horváth Csaba főszervező. – Köszönjük a MJUS-nak, hogy biztosította a lehetőséget a versenyzésre. A játékosok szezonról szezonra fejlődnek, és minden évben akadnak új emberek. A színvonal folyamatos fejlődése, az egyre népesebb létszám miatt a jövőben egyesületi alapokra helyezzük a körmendi bowlingot, de számos más tervünk is van a sportágat illetően!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában