Kosárlabda

2023.05.06. 20:48

Idegenben gázolta el a ZTE-t a Falco KC! - A második elődöntő sem okozott gondot

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság elődöntőjének második meccsén a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a szomszédvár ZTE vendégeként nyert nagyon simán – 29 ponttal!

Tóth Gábor

Forrás: Szekeres Péter

Az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharc első, szombathelyi felvonásán a Falco biztosan nyert 90-80-ra

Gyors játékkal, stabil védekezéssel, 6-0-val kezdtett a Falco – büntetőből törte meg a gólcsendet a ZTE. Aztán a házigazda is felvette a tempót, ott loholt ellenfele nyomában. Rohantak és tüzeltek a csapatok, potyogtak a pontok. De Falco játszott pontosabban, meglépett – a ZTE időt kért (5. perc: 9-16). Gyorsan felforrósodott a hangulat, a ZTE kispadja, Bencze Tamás kapott technikait. mindez nem zavarta a Falcót, jól lepttanózott, jól védekezett, szinte minden támadását ponttal zárta, egyre nőtt a különbség (9. perc: 11-23). Nyolc ponttal nyerte meg az első negyedet a vasi gárda. A második etapot 4-0-val nyitotta a ZTE, amire Pot válaszolt egy hármassal – a meccs első triplája ért célba. Élesedett a csata, felváltva került a gyűrűbe a labda. De a Falco stabilan vezetett (14. perc: 22-31). Keller közben elhagyta a pályát, egy ütközés után felszakadt a szája, ápolni kellett. A ZTE zárkózott, araszolt, de amikor nagyon kellett, szombathelyi oldalról valaki mindig betalált (17. perc: 28-36) – Cowels, Tiby, vagy Perl. Vagy jókor kért időt Konakov mester. A nagyszünetre kereken 10 pontos előnye birtokában vonulhatott a roppant szervezetten kosárlabdázó Falco (20. perc: 34-44).

Visszatérve a pályára sem lassított a Falco – 6-0-s szombathelyi roham után kért időt a hazai kispad (22. perc: 34-50). Hiába, nem változott a játék képe – a 20 pontot ostromolta a szombathelyi előny. Sőt, át is lépte (26. perc: 40-62). Tombolt a szombathelyi szurkolótábor, míg a hazai drukkerek döbbenten, csendben szemlélték a pályán zajló eseményeket. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, érett a kiütés. A harmadik negyed végén már 30 ponttal vezetett a Falco – el is dőlt mérkőzés sorsa (30. perc: 46-76). De a szombathelyi csapat nem kegyelmezett ellenfelének, nem lassított. Pedig a Falco kulcsemberei ekkor már pihenőt kaptak (34. perc: 54-84). A végére csak a különbség mértéke maradt kérdéses: végül 29 pontot vert ellenfelére a parádés teljesítményt nyújtó Falco!

Az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharc állása: 2-0 a Falco javára.

Folytatás kedden, Szombathelyen (18.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában