Hírek

2013.01.21. 19:56

Atlantis jelet ad

Szombathely - A Szamárfül Projekt az elsüllyedt Atlantisról ad hírt. Arról, hogy nincs veszve minden: van ötlet, van szellem, van szabadság. Jó, ha tudják a gyerekek is.

Ölbei Lívia

A Szamárfül Projekt tényleg az elsüllyedt kincses szigetről,  Atlantisról ad hírt: a független társulatok közé tartozó mini gyerekszínház színészei egykor a  nemzetközi hírű  budapesti  Atlantis Színház társulatának tagjai voltak. Igen, ez pont az az Atlantis, amely nélkül a kétezres évek elején nem múlhatott el karneválszínházi  előadás Szombathelyen. Vártuk és kedveltük őket: a frissességüket, a humorukat, a tehetségüket, az ötletességüket. Horgas Ádám társulata aztán megszűnt, a színészek közül Vass Szilárd -  a WS Színházhoz csatlakozott.De ahhoz is van köze a Vass  Sziráczky házaspárnak, hogy a  Szamárfül Projekt most feltűnt a városban.



 

Ez tényleg interaktív színház: Berki Szofi hétfőn délután a Reményik iskola kisdiákjainak sűrűjében (Fotó: Horváth Csaba)

Hétfőn előbb a Weöres Sándor Óvodában, aztán az evangélikus gyülekezet Körmendi úti közösségi termében tartottak előadást, ez utóbbit a Reményik iskola kisdiákjainak. És bár a körülményeket nem nevezhetjük színházinak, a Szamárfül Projekt előadásai direkt bárhol eljátszhatók. A színészek  - most Bognár Anna, Berki Szofi, Bernáth Dénes  - magukat viszik a vásárra: a hangjukon, a testükön kívül nincs másra szükségük; esetleg néhány bábra, kellékre.  (Amelyek aztán elférnek egyetlen kis bőröndben, kosárban. Így utazik a színház. Pl. Brémába. Vagy Szombathelyre.) És persze szükség van a közönségre: a nagy zsák zizgő bolha figyelmét  ezúttal is sikerült lekötniük a brémai muzsikusok (a szamár, a kakas, a kutya, a cica)  finoman maivá varázsolt, szépen bekeretezett (ez a tanulság helye)  történetével, amelyben  Shrek, Szerénke meg Garfield (stb.) is szerephez jut. A gyerek figyel, nevet, kiabál, csöndben van,  részt vesz; nincs szükség tanári pisszegésre.


Hú, ez jólesett. Atlantis él!     




Szamárfül Projekt

Bognár Anna - itt a brémai cica szerepében - azt mondja, a Szamárfül Projektet kb. két éve tulajdonképpen az Atlantisz gyerekelőadásainak hiánya hívta életre; közben a színészek máshol is dolgoznak.  A kis társulat  előadásokkal, koncertekkel, öko-foglalkozásokkal járja az országot: ma Csepregre megy.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!