Kultúra

2010.02.09. 07:00

Családi ünnepet tart a Soltis Színház

A 30. születésnapját ünneplő Soltis Színház családi délutánt rendez a hétvégén. Az esemény - mi mással - előadással kezdődik a kamaraépületben.

Ölbei Lívia

A 30 éves Soltis Színház családi évfordulót rendez február 13-án (szombaton) 16 órától. Az eseményre elvárják a társulat egykori és mai tagjait - természetesen családostul. A színház tevékenysége mindig is minimum kétirányú volt (de lehet, hogy ez a kettő tulajdonképpen egy): a minőségi előadások létrehozása mellett a közösségteremtésnek is nagy szerepe van a társulatban.

A családi délután a Koptik Odó utcai kamaraépületben (a volt moziban) kezdődik A varázshegedű című előadással, amely nemcsak a gyerekeknek ajánlható. A rendező - és a forgatókönyv szerzője - B. Péter Pál, aki kedves gyerekkori Fésűs Éva-meséi nyomán írta meg és vitte színre a tavaszváró, szép és mulatságos történetet.

A varázshegedű megszólaltatása után a szomszédos Kemenesaljai Művelődési Központban folytatódik a program. Díjakat adnak át, régi, elveszített társakra emlékeznek. A Soltis Lajos Színházról készülő dokumentumfilmből is láthatunk részleteket.

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!