zene

2019.02.18. 17:40

A közönség juttatta tovább a Fatal Errort

Bizonyára szombathelyi, körmendi, Vas megyei szavazatok is hozzájárultak ahhoz, hogy a Fatal Error döntőbe jutott A Dal 2019 showműsorban: már csak a gitáros, Joós Bence révén is. A zenei válogató tétje óriási, hiszen a győztes Magyarországot képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Vas Népe

Alma és fája: Joós Bence és édesapja, Joós Tamás – aki gyakran lép színre énekkel-gitárral Fotó: Facebook.com/Joós Tamás

A négy zsűritagtól 32 pontot kapott összesen a Fatal Error metál zenekar A Dal 2019 második elődöntőjében szombaton. A Vas megyei kötődésű taggal felálló zenekar a Kulcs című dalával megnyerte a második válogatóműsort, így jutottak az elődöntőbe. Onnan a negyedik továbbjutó lett a Fatal Error – immár a nézők szavazataival. A 2011-ben alakult Fatal Error tagja Joós Bence, a gitárost a Lunchbox és a DíszMetálVerebek formációkból is ismerheti a rock és a metál zenét kedvelő közönség. És persze innen, Vas megyéből is, édesapja, Joós Tamás énekmondó, zenész, előadóművész révén.

Alma és fája: Joós Bence és édesapja, Joós Tamás – aki gyakran lép
színre énekkel-gitárral Fotó: Facebook.com/Joós Tamás

Bence Körmenden született, Szombathelyen élt és tanult, egyetemre is ide járt – vagyis biztosan sok Vas megyéből indított szavazatot számolhatott a Fatal Error a showműsor középdöntőjében, miután elhangzott a Kulcs című daluk: „Lezártam szíved, nem jöhet be idegen, nem lehetsz majd másé”. A zenei verseny második elődöntőjét Pápai Joci nyerte Az én apám című dalával. A zsűri döntésével még Szekér Gergő és Nagy Bogi jutott tovább a döntőbe. Ott összesen nyolc produkció szerepel, a másik négy az első elődöntőből jutott a február 23-ai fi náléba. Azok pedig: az Acoustic Planet, Vavra Bence és a The Middletonz, valamint még Petruska volt finalista, tőle azonban elvették a lehetőséget, plagizálás miatt. Petruska helyett Oláh Gergő lesz ott a legjobb nyolc versenyző között. Sok-sok műfaj, rengeteg tehetség mellett kell bizonyítani a Fatal Error zenekarnak a szombati döntőben. A tét pedig nem kicsi, gyakorlatilag a nemzetközi lehetőség, hiszen A Dal című dalválasztó showban dől el, hogy ki képviselheti Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, amit május 14. és 18. között rendeznek meg Tel-Avivban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában