Púder Nélkül

2011.04.06. 12:07

Április szépe, Góczán Gréta táncversenyen volt már világbajnoki hatodik

Olvasóink a Vas Népe 2010-es szépségversenyének áprilisi győzteseként ismerhetik a sárvári Góczán Grétát. Aki személyesen is találkozott vele, tudja, a fiatal lánynak különleges kisugárzása van.

Bajdó Bettina

Ha belép valahova, pozitív kisugárzása rögtön átragad a körülötte lévőkre. Góczán Gréta nem titkolja életfelfogását: nem érdemes aggódni, mert mindig lesz valahogy. Gréta elárulja, a szépségverseny alatt tapasztalatokat gyűjtött, de ami a legfontosabb, barátságokat is kötött.

- Nem is akartam jelentkezni a szépségversenyre - teszi hozzá a lány, gátlásos voltam. - Büszke vagyok magamra, mert legyőztem a félelmeimet. Mindig úgy voltam vele, hogy nem szeretnék mások előtt végigvonulni a színpadon, s megmutatni magam, például fürdőruhában. Aztán bekerültem a döntőbe, s fel kellett oldanom magamban ezeket a gátlásokat. -

Gréta önbizalma visszatért, s a mi szépségversenyünk óta többféle válogatáson is részt vett. Azt mondja, nem a győzelem a fontos ezeken a megmérettetéseken, hanem az, hogy új, érdekes emberekkel ismerkedhet meg. Emellett táncol és hostess-munkákat is vállal.

- A tánc az én világom - folytatja Gréta. - Régen versenytáncoltam, legnagyobb eredményem egy vb hatodik és egy eb ötödik helyezés volt. Idén volt negyvenéves a táncegyesület, ahol táncoltam, hatalmas gálával készültünk. Felkérték azokat, akik egykor táncoltak, hogy lépjenek fel a műsorban. Nagyon nagy sikert arattunk, emögött viszont nagyon sok munka volt. Éppen a szépségverseny próbáival egy időben kellett készülnöm a táncgálára, egy kicsit sok volt a kettő együtt. De megérte ennyi energiát belefektetni, mivel kellemes élményekkel távoztam. Sok táncos eljött, olyanok is, akik már elérték a nyugdíjkorhatárt, de még mindig ropják a színpadon. Példát mutattak ezzel mindannyiunknak. Gréta, ahogy ő fogalmaz, sosem bír egy helyben maradni. Hozzászokott a pörgéshez, nem bír egy helyben megülni. -

- Hétköznaponként Pesten vagyok az iskola miatt, hétvégente pedig rendezvényekre járok - ecseteli az időbeosztását. - Kevés időm marad magamra, és a hozzám közel állókra. De most kell beleadnom mindent, ha  valóra szeretném váltani az álmaimat. Pár hónapon belül szeretnék szakmai nyelvvizsgát tenni, s a terveim között szerepel, hogy a  szakmai gyakorlatomat egy tévénél vagy egy reklámügynökségnél töltöm majd. Inkább háttérmunkákat végeznék, de ha azt mondanák nekem, hogy álljak a kamera elé, egyáltalán nem tiltakoznék. Több helyre is elküldtem az önéletrajzomat, most várom a válaszokat. Ha ez nem jön össze, akkor elmegyek külföldre pár éve, az unokatestvérem Ausztráliában él, szívesen venné, ha meglátogatnám. Pár évet töltenék csak kint, aztán hazajönnék, hogy itthon is megalapozzam a jövőmet.  Nem aggódom, mert úgyis lesz valahogy, valahová mindenképpen sodor majd a szél.

A TANULÁSRA KONCENTRÁL A LÁNY

Góczán Gréta alakját annak is köszönheti, hogy sokáig versenytáncolt, ahogy mondja, a táncparketten mindig biztonságban érezte magát. A szépségverseny világa  ismeretlen volt előtte. Mióta véget ért a versenyünk, sok minden történt a lánnyal. A verseny győztesével, Osztrosits Katalinnal azóta is nagyon jóban vannak, mint mondja, együtt járnak bemutatókra is. A lányok úgy tervezték, együtt utaznak  Törökországba, ám ez meghiúsult, mivel Grétának most a tanulásra kell koncentrálnia.  Elfoglalt, a  Budapesti Gazdasági Főiskola kereskedelem-marketing szakán tanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!