Púder Nélkül

2017.09.06. 17:55

Ősszel is hódít a metál: mutatjuk a trendeket

SZOMBATHELY Színes, koptatott hatású anyagok, metálos csillogás, pomponok és selyemszalagok - ilyen lábbelikben leszünk divatosak az őszi napokon.

Vadas Krisztina

Hábetler Zoltán, az egyik Fő téri cipőüzlet tulajdonosa vezetett be minket az őszi cipőtrendekbe.

A pomponok nemcsak a cipőkön, de a kiegészítőkön is megjelennek ősszel. Egy ilyen táskát ajánlott Füredi Adrienn eladó Farkas Zsófiának Fotók: Unger Tamás

Flatform őrület

Nem kell elbúcsúznunk az idei nyár slágerétől a hűvösebb hónapokban sem. A flatform, azaz lapos, mégis magasított talpakra a tervezők nemcsak a szandálok, hanem a zártabb cipők megalkotásakor is gondoltak.

- A közepesen vastagtól az egészen extravagánsig, minden megtalálható a palettán. Akik szeretik ezt a fazont, most bőven válogathatnak a boltok kínálatából - mondta Zoltán.

Biztos sarkakon

A tűsarok-hegyes orr kettőse régóta hódít a magas sarkú cipőknél, mondhatni örök klasszikusnak számítanak. A tavaszi trendekben azonban újra megjelentek a vastag sarkak, amelyek tovább hódítanak az őszi-téli szezonban is.

Különlegesség, hogy a sarkak vastagodása mellett a formák is változnak: ismét elővették a tervezők a '80-as, '90-es évek egyik nagy slágerét, a kockasarkat, így ilyen darabokkal is találkozhatunk a boltok polcain.

Farkas Zsófia egy mintás magassarkút próbált az új kollekcióból

Sportos hétköznapok

Azoknak sem kell aggódni, akik szívesen hordanak csinos ruhákat, szoknyákat, ám a magas sarkút inkább hanyagolnák a hétköznapokon. Ősszel bátran párosíthatjuk a csinosabb outfitet sportosabb lábbelivel. A slip onok stabilan tartják magukat a divatpalettán, de akár egy színes sportcipővel is trendi lehet az összhatás.

Szín- és mintamánia

Talán a legjobb hír a divatrajongóknak: az őszi-téli szezonban is megmaradnak a fémes hatások.

A tavaszi trendekkel ellentétben ugyan a sötétebb változataikat találjuk meg a kínálatban, de az óarany vagy az ezüst szinte már szürkébe hajló árnyalatai, a fáradt rózsaszín mind-mind feldobhatják öltözékünket.

Az idei őszre nemcsak fekete cipőkben gondolkodtak a tervezők: a metálszínek mellett a barna, a bordó és a zöld különböző árnyalatai is teret kaptak. Emellett az sem ritka, hogy egy lábbelin több színt is kombináltak - így több összeállítással is felvehetjük a cipőnket. Kiegészítőként selyemszalagokkal és szőrmékkel, pomponokkal találkozhatunk a kínálatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!