Sport

2006.07.10. 02:27

Éremhalmozó kajak-kenusok

Racice (mti) - Igazán eredményesen szerepeltek a magyar versenyzők a Csehországban rendezett racicei kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Mórocz Zsolt

Kovács-Janics kettős nyolc Eb-arany Racice (mti) - Igazán eredményesen szerepeltek a magyar versenyzők a Csehországban rendezett racicei kajak-kenu Európa-bajnokságon. A vasárnapi 500 méteres finálékat négy arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta a magyar küldöttség a racicei kajak-kenu Eb-n. Az 1000 méteres szombati döntőkben négy aranyig, valamint egy-egy ezüst- és bronzéremig jutott magyar csapatban ezúttal is Benedek Dalma nyitotta meg az érmek halmozását. A Dunaferr 24 éves kajakosa ellenállhatatlanul versenyzett. Férfi k-1-ben Benkő Zoltán diadalmaskodott. A két kajakos egyes után következett a Kovács Katalin, Janics Natasa duó, amely az elmúlt időszakban megszokott magabiztos produkcióval védte meg bajnoki címét k-2-ben, s szerezte meg harmadik racicei aranyát. Aztán mindjárt következett a negyedik, miután a Paksy Tímeával és Fazekas Krisztinával kiegészült négyesük is fölényesen verte a mezőnyt k-4-ben. A Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor összetételű egység k-2-ben remekelt, igaz, ezúttal elmaradt a szombati győzelem megismétlése, ám a dobogó második fokára így is felállhattak. A két férfi négyes is kitett magáért, hiszen a Fürdök Gábor, Csabai Edvin, Pulai Imre, Novák Ferenc összeállítású kenus és a Sík Márton, Csamangó Attila, Boros Attila és Bozsik Gábor összetételű kajakos egység is harmadikként zárt. A magyar válogatott vasárnap 500, majd 200 méteren hat arany, valamint három-három ezüstérmet gyűjtött, így összesen tíz arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel zárta a kontinensviadalt. 500-on győzött Benedek Dalma (k-1), Benkő Zoltán (k-1), valamint a Kovács Katalin, Janics Natasa páros és a Paksy Tímea, Kovács, Janics, Fazekas Krisztina négyes. A legrövidebb távon a Kovács, Janics duó, továbbá a Paksy, Kovács, Janics, Patyi Melinda kvartett diadalmaskodott. Racice (mti) - Igazán eredményesen szerepeltek a magyar versenyzők a Csehországban rendezett racicei kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!