Sport

2013.06.09. 18:44

Osztályozók: kőszegi vereség, körmendi döntetlen

Lejátszották az NB III-as osztályozók első felvonását a vasi focicsapatok. A Kőszeg kikapott Nagyatádon, a Körmend döntetlenre végzett Ebesen.

Pum András

Az NB III. Bakony-csoportjában hatodik  Körmend a Hajdú-Bihar megyei I. osztály bajnokának volt a vendége, míg a vasi megyei I-et megnyerő Kőszeg az NB III. Dráva-csoport bronzérmesénél vizitált.

Nagyatád FC-Kőszegi SK 2-0 (2-0).

Nagyatád, 500 néző, osztályozó az NB III-ért, első mérkőzés, vezette: Berke.
Kőszeg: TÁNCSICS A. - Lintner, ŐRY, BEZDI, NEISZ  KOVÁCS A., Kovács Sz. (Keresztes), Gugcsó Á., Horváth D.  Sárdy, SZOLYÁK. Edző: Neudl Gábor.

A több játékosát nélkülöző Kőszeg védekezésre, kontrákra berendezkedve kezdte a meccset. Ez a taktika úgy a 30-35. percig működött, ám az első félidő hajrájában két elkerülhető gól is kapott a vendégcsapat. Fordulás után a vasi gárda átszervezve, bátrabb, támadóbb szellemű játékkal tért vissza. Meg is lepte ellenfelét, több komoly gólhelyzetet is kialakított. Ám ezek a lehetőségek mind kimaradtak. Mindenesetre maradt tétje a visszavágónak. Gólszerző:  Galamb (34.), Csongár (40.).  

Neudl Gábor: - Nem vallottunk szégyent. Sőt, a második félidei játékunk alapján a döntetlenre is rászolgáltunk volna.

 

A körmendi Niksz Tamás két kapufa mellett egy gólt lőtt. (Fotó: Benkő Sándor)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!