Sport

2016.03.06. 15:38

Dickerson nélkül nehezebb a Körmend dolga

A múlt héten beindult a szerda-szombat ritmusú mérkőzéssorozat a kosárlabda élvonalban. Az Egis Körmend – ha nem is ment könnyen, de – annál fontosabb győzelmet aratott a fővárosban, a MAFC otthonában. A piros-feketék egyik meghatározó játékosuk, Cole Dickerson nélkül is be tudták húzni a találkozót, ám három nappal korábban, hazai pályán nem bírtak a jó formában lévő és kitűnően dobó Zetével.

Németh Zsolt

Akkor is nagyon hiányzott a rotációból a sokoldalú légiós. Szerdán Kaposvárra látogat, majd szombaton a Pécset fogadja a Körmend, aztán megy még Szolnokra és az alapszakasz zárásaként az átalakult, az eredmények alapján megerősödött Falcót fogadja. Teo Csizmicstől, a csapat vezetőedzőjétől érdeklődtünk arról, ami a szurkolókat is élénken foglalkoztatja: Mi is a helyzet a csapattal, illetve Dickersonnal?

A vezetőedző nagyon reménykedik abban, hogy Cole Dickerson - aki nagyon hiányzik a csapatból -  gyorsan felépül  (Fotó: Szendi Péter)

– A csapat úgy érzem, rendben van! – mondta a tréner. – Az ötödik helyen állunk a táblázaton, és bár nem nyertünk meg minden mögöttünk álló találkozót, de legutóbb is győztünk, nagy csatában. Minden nap keményen dolgoznak a fiúk, úgy érzem, egyre inkább újra összeáll a keret. Semmi problémánk nem lenne jelen pillanatban, ha nem lenne sérült Cole Dickerson. Ez viszont komoly fejtörést okoz, mert nagyon fontos láncszeme a keretünknek. Sajnos az elmúlt két hónapban sokat kellett nélkülöznünk őt. Januárban az új játékosok beépítése is sok feladatot adott, emellett ő a bokájával volt sérült, és mire az rendbe jött, arra egy elég komoly betegség döntötte le a lábáról, ami sokat kivett belőle. Rengeteget fogyott, de szépen dolgozott és másfél hónap után visszatért. A kupadöntő első két mérkőzésén neki is nagy része volt abban, hogy finálét játszhattunk. Meggyőződésem, ha ő nem esik ki januárban, akkor most nem a legjobb ötről, minimum a négyről beszélhetnénk a bajnokságban. Aztán a Szolnok elleni kupadöntő kezdése előtt öt perccel jött egy rossz mozdulat, amitől komoly fájdalmat érzett a térdében, és bár megpróbálta, nem tudott segíteni társainak. A klub mindent megtett és megtesz azért, hogy minél előbb újra játékra jelentkezhessen. Két orvos is megvizsgálta, Ausztriába is kivittük kontrollra, hogy kiderüljön, mi okozza a fájdalmait. A leleteket elküldtük az Egyesült Államokba, saját orvosához, tőle is várunk szakvéleményt. Egyelőre nem tudjuk pontosan, mi a konkrét sérülés. Cole égő fájdalomról számolt be, amit elsősorban futás közben érez. Többször megpróbálta már, hogy beálljon, de sajnos nem volt olyan állapotban, hogy ezt megtegye. Pedig nagyon nehéz nélküle, különösen az erősebb csapatok ellen. Egyaránt hiányzik a palánk alatti és kinti játékunkból, a lepattanók begyűjtéséről nem is beszélve. Meccsenként mintegy tizenhat pont és nyolc lepattanó esik ki vele, amit a többiek remek helytállással igyekeznek pótolni, de az erősebb, közvetlen riválisnak számító és bővebb kerettel rendelkező csapatok ellen ez nagyon nehéz. Nem mondanám azt, hogy lehetetlen, de hogy nagy kihívás, az biztos! Tóth Norbert és Farkas Attila is mindent megtesz, de nekik is könnyebb dolguk volna, ha Cole rendelkezésre állna. Ő maga is ezt szeretné, és dolgozik is érte minden nap. Igaz, más gyakorlatokat végez, mint a társai, de folyamatos edzésben van. Ugyanakkor futni nem tud,  és ez nagy probléma. Nem tudom, mikor állhat rendelkezésre, és hogy akkor milyen állapotban lesz majd. Ezt most senki sem tudja megmondani,  és ez a csapatnak sem jó. Néha látszik a teljesítményünkön, hogy nélküle sokkal nehezebb a dolgunk. Egyelőre csak reménykedni tudok, hogy gyorsan felépül és vissza tud térni a pályára, amire nagy szükségünk volna az előttünk álló sorozatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!