Sajtótájékoztató

2022.06.16. 13:08

A szombathelyi Fidesz-frakció lépéseket követel a felfüggesztett pedagógus ügyében

Nem tudjuk, mikor kap észbe a baloldali városvezetés, és meddig kívánják még folytatni a botrányos működést - jelentette ki Illés Károly csütörtök délelőtt. A fideszes frakcióvezető a szombathelyi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón a kámoni iskolában történt incidens kapcsán szólalt meg.

Tömböly Ágnes

A Fidesz-KDNP frakció tagjai sajtótájékoztató tartottak V. Tamás ügyében

Forrás: Cseh Gábor

- Frakciónk megdöbbenve vette tudomásul, ami a sajtóban megjelent: büntetőeljárás keretében vizsgálják V. Tamás ügyét. Ami azért is megdöbbentő, mert köztudott, hogy V. Tamást nemrég tüntette ki a Nemény András által vezetett frakció - hangsúlyozta Illés Károly képviselőtársaival - dr. Takátsné dr. Tenki Máriával, dr. Kecskés Lászlóval, Ágh Ernővel és Horváth Gáborral - az oldalán. Illés Károly emlékeztetett: tiltakozásuk ellenére szavazta meg a baloldali frakció az érintett pedagógus önkormányzati elismerését. Hiába tették már akkor szóvá, hogy közismert a nevezett személy botrányos életútja - erről is beszélt.  

A fideszes frakcióvezető ezt követően egymás után sorolta azokat az ügyeket, amik az elmúlt években Szombathely hírnevét inkább csorbították, mint öregbítették, és ahol felvetődött Nemény Andrásék szerepe is. 

- A botrányok sora a médiaközpont korábbi vezetőjével kezdődött, akit nemrég első fokon, még nem jogerősen elítéltek.

Aztán a sor folytatódott az Arena Savariában történt botránnyal: az egyik ott dolgozó, Nemény Andrásék által támogatott kolléga a kézilabdás lányokat az öltözőben videózta, ez ügyben szintén eljárás indult - mondta el Illés Károly. Később a rendőrség bűncselekmény hiányában zárta le ezt a nyomozást.

A politikus említette még Molnár Miklós botrányos kinevezését a Vasivíz Zrt-nél, amit aztán ugyancsak "hangos" visszahívás követett, ami miatt a menesztett vezérigazgató pert is indított.

llés Károly arra is rámutatott: ugyanezek az emberek jelenleg is szerepet kapnak az önkormányzathoz köthető cégeknél. Így Molnár Miklós egy városi cég ügyvezetőjeként került június 1-jével pozícióba, míg a médiaközpont korábbi ügyvezetője a Weöres Sándor Színházhoz köthető.  

- Nem tudjuk, mikor kap észbe a városvezetés, és hogy meddig kívánják folytatni ezt a botrányos működést. Mi innen szeretnénk felszólítani a baloldali városvezetést, hogy azonnal határolódjanak el V. Tamás ügyében a történtektől, és azonnali hatállyal vonják vissza a kitüntetést, amit adományoztak neki. Továbbá hívják vissza az önkormányzat oktatási bizottságából, ahova szövetségesükként delegálták - fogalmazott a fideszes frakcióvezető.

Horváth Gábor, a kámoni városrész önkormányzati képviselője a Gothard-iskolában történtek kapcsán elmondta: információi szerint múlt pénteken történt az incidens, az érintett pedagógust egyik kollégájának 8.30 órakor kellett haza vinni. Az ügy további részleteinek felderítése azonban a rendőrségre tartozik. 

Mint arról a vaol.hu elsőként beszámolt: hétfői nappal felfüggesztette a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója a Gothard Jenő Általános Iskola egyik pedagógusát és belső vizsgálatot rendelt el. Emellett az igazgató büntető feljelentést tett a Szombathelyi Rendőrkapitányságon. A Vas Megyei Rendőrkapitányság szóvivője arról tájékoztatta szerkesztőségünket: büntetőeljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!