Vajon melyik volt előbb, a hurka vagy a kolbász? – Lart pour lart előadás Celldömölkön

Pénteken a magyar humorpalettán méltán híres L’art pour l’art társulat lépett fel Celldömölkön, a Kemenesaljai Művelődési Központban.

Garai Antal 'Atom'

Pénteken az abszurd humor szerelmeseivel volt tele a Kemenesaljai Művelődési Központ. A L'art pour l'art Társulat először lépett fel Celldömölkön, a színházterem szinte teljesen megtelt. A humort mindenki szereti, színes közönség gyűlt össze a fiataloktól az idősekig, az öltönyösöktől a szabadidőruhásokig. Dolák-Saly Róbert tudományszerető és szkeptikus világszemlélete, Laár András idealista, buddhista alapokon nyugvó életfelfogása, Pethő Zsolt pacifizmusa és Szászi Móni humanista, kiváló közösségi szelleme különleges egységgé formálódott az előadás során.

A lehetetlen szóviccekkel tűzdelt műsort színesítették Dolák-Saly Róbert dalbetétei, és láthattuk/hallhattuk Laár Andrást szavalni, gitározni, illetve bűvészkedni is – ez utóbbi műsorszám annyira sikeres volt, hogy a közönség hosszú perceken át csak fogta a hasát a nevetéstől. Vagy még mindig fogjuk?

A Besenyő család sem maradt otthon, itt volt Anti nagypapa, Besenyő Pista, Margit, és Kancácska a bombanő. Miután megismertük a nagypapa alszeles történeteit láthattuk még diavetítésen Winettou, és az Egri Csillagok történetét, amiről azt hisszük nem kell sokat mondanunk, hiszen azokat szinte már mindenki ismeri.

Besenyőék, az ország kedvenc (és egyben egyetlen is) ilyen abszurd világnézetű családjának műsora nagy sikert aratott, a családfő többek közt szépségápolási kérdéseket feszegetett, a lábförtelemítéstől a szemceruza azon értelmezéséig, miszerint az a szemgolyó kihegyezéséből jön létre. A közel másfél órás előadás megdolgoztatta a rekeszizmokat s a műsor után mindenki fülében ott csengett ama költői kérdés, melyet Besenyő Pista tett fel, miközben elmélkedett a halmozottan hátrányos helyzetű disznókról és a húsról, csak úgy általában: Vajon melyik volt előbb, a hurka vagy a kolbász?

Ide, vagy a képekre kattintva megtekintheti az előadáson készült képgalériánkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!