Legeredményesebbek

2018.11.28. 20:17

Diákolimpikonokat jutalmaztak a Városházán

A hagyományokhoz híven a város önkormányzata és diáksportbizottsága együtt köszöntötte a diákolimpia országos döntőiben legeredményesebben szereplő sportolókat.

Horváth Erika

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

A gyerekek szép emlékei biztosan nem fakulnak, hiszen életük nagy pillanatait élték meg, amikor a 2017/2018-as tanévben valamely sportág(ak) országos diákolimpiai döntőjében kiváló teljesítményük jutalmául dobogóra állhattak, és érmet akasztottak a nyakukba.

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Szombathelyen hagyomány, hogy a legjobbak meghívást kapnak a Városházára, ahol a város vezetői gratulálnak nekik, megajándékozzák őket, aztán egy fogadáson vehetnek részt.

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Az idei – immár 19. – ünnepségre 130 szombathelyi diáksportolót hívtak meg. Azokat, akik a Magyar Diáksport Szövetség rendezett versenyek valamelyikén arany-, ezüst- vagy bronzérmet, illetve a szakszövetségek diákolimpiai döntőin bajnoki címet szereztek.

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Dr. Puskás Tivadar köszöntője után a polgármester, Koczka Tibor alpolgármester, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke és Varga Jenő, a diáksportbizottság elnöke gratulációját fogadhatták a fiatalok, akik teljesítményükkel korosztályuk példaképeivé váltak.

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Az elmúlt tanévben 96 szombathelyi gyerek állt dobogón az MDSZ-versenyek hét sportágában, ötvenen a legmagasabb fokán. Tíz szakszövetségi rendezésű sportágban 34-en szereztek aranyérmet. Az ünnepeltek a város 13 iskolájából érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában