önkörmányzati választás 2019

2019.08.26. 17:38

Dr. Stankovits György a Területi Választási Iroda vezetője

A jelöltet állító szervezetek, pártok már az ajánlásokat gyűjtik, több helyen néhány óra alatt össze is gyűjtötték – aztán a jelöltekkel a választási irodáknak van, lesz dolga.

VN

Április 8-án több mint 8 millió választópolgár élhet szavazati jogával Fotó: VN-illusztráció

Fotó: Szendi Péter

A választási irodák a választások előkészítésével, szervezésével, lebonyolításával, a választópolgárok, a jelöltek és a jelölő szervezetek tájékoztatásával, a választási adatok kezelésével és a választás technikai feltételeinek biztosításával összefüggő feladatokat ellátó választási szervek.

Minden megyében és a fővárosban területi választási iroda működik.

A területi választási iroda vezetője a megyei önkormányzat jegyzője – alapesetben. Mivel azonban Vas megyében polgármesterjelölt (lesz) dr. Balázsy Péter, a megyei önkormányzat jegyzője, ezt a feladatot az aljegyző, dr. Stankovits György látja el, ő a vasi Területi Választási Iroda vezetője.

A Területi Választási Iroda vezető informatikai helyettese Fritz Péter, a Területi Választási Iroda vezető pénzügyi helyettese Winkelbauer Katalin, a Területi Választási Iroda logisztikai felelőse pedig dr. Palotai Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában