Koronavírus – Furcsa felajánlás, osztrák szigor a kőszegi határátkelőnél, eldőlt a Haladás sorsa

Összegyűjtöttük a legfontosabb koronavírussal kapcsolatas Vas megyei vonatkozású híreket. Mozgalmas nap volt hétfőn.

vaol.hu

Fotó: pixabay

Eldőlt: nem folytatódik az NB II – Bent maradt a Szombathelyi Haladás

A felfüggesztett NB II-es bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A bajnoki táblázat jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnokság hivatalos végeredmény nélkül zárul le, nincs bajnok, nincsenek végső helyezések, és nincsenek végeredmény alapján feljutók és kiesők sem – írja hivatalos oldalán az MLSZ.

A záró táblázat 1. és 2. helyén álló csapatok jogosultak a 2020/21-es idényben az OTP Bank Liga NB I-es bajnokságba történő nevezésre. A záró táblázat 18., 19. és 20. helyén álló csapatok nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB II-es bajnokságba való nevezésre. A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ötezer forintot ajánlottak fel fejenként – ezért sajtótájékoztatót tartott több politikus

A város szinte minden sajtóorgánumát a Domushoz hívták hétfőn délután sajtótájékoztatóra azért, hogy bejelentsék: fertőtlenítik az üzletközpontot, és az önkormányzat képviselői az anyagköltséghez járultak hozzá, ami fejenként ötezer forint volt. A felajánló dr. László Győző és Horváth Soma alpolgármesterek, valamint Kopcsándi József és dr. Czeglédy Csaba képviselők voltak.

A teljes fertőtlenítés egyébként mintegy félmillió forintba kerül, amelyet egy vállalkozó felajánlásával és segítségével végeznek el. A teljes cikket ITT olvashatja el.

Az osztrák hatóságok szigorított ellenőrzése miatt kellett sokat várni a kőszegi határátkelőnél

Minimum egy órát kellett várakoznia, hogy átjusson a határon annak, aki hétfő reggel indult útnak a kőszegi határátkelő irányába. A megnövekedett várakozási idő olvasónk értesülése szerint az osztrák hatóságok szigorított ellenőrzésének tudható be. Annak, aki a napokban, a reggeli órákban Ausztria felé veszi az irányt, érdemes a megnövekedett várakozási idővel kalkulálnia. Erről részletesen ITT írunk.

Koronavírus teszt: Nagyon fontos, hogy a vizsgálatra kiválasztott állampolgárok részt vegyenek a szűrésen

Baranya Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezdett péntektől a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával négy hazai orvosképző egyetem. A lakossági szűrést a Pécsi Tudományegyetem Baranya, Tolna, Somogy, Zala és Vas megyében végzi el, mintegy 3950 ember kapcsán. A felvétel időtartama két hét, május 1–14-ig tart.

A vizsgálatok célja, hogy a járvány lefolyását megfigyelve a koronavírus ellen a lehető leghatékonyabban lehessen megvédeni a magyar emberek egészségét. A teljes cikket ITT olvashatja.

A vasiak szerint a járvány miatt hozott szabályok betartásában az osztrákok semmivel sem különbek, mint itt Vas megyében

Kíváncsiak voltunk, hogy olvasóink mit gondolnak a témával kapcsolatban, ezért feltettünk egy szavazást az oldalunkra. Az eredményéről részleteket ITT olvashat.

Számos biztonsági intézkedést kell majd betartaniuk a vendéglátóhelyeknek Ausztriában

Május 15-én újranyitnak az éttermek, a kocsmák, a kávéházak és a fagyizók is Ausztriában. A szabályozások között szerepel, hogy a pincéreknek szájmaszkot kell hordaniuk. A maszk használata érvényes a konyhában is, ha a dolgozók nem tudnak legalább egy méteres távolságot tartani egymástól. A további szabályokról ITT írunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában