Mikor indul el a celldömölki szülészeten a fekvőbeteg ellátás?

A kórházak működését a veszélyhelyzet alatti intézkedések szabályozzák. A jelenleg érvényben lévő intézkedések alapján a betegellátás bővítése fokozatosan zajlik mind a fekvő-, mind a járóbeteg -ellátás területén. Az Operatív Törzs további intézkedéseinek függvénye a kórházi fekvő- és járóbeteg-ellátás további bővítése- árulta el lapunkban Dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház főigazgatója.

vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A celldömölki szülészet hosszú ideje szolgálja a város és a környékén élő kismamákat. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a koronavírus-járvány kezdetén a Markusovszky kórház Celldömölkön lévő telephelyén átmenetileg szünetel a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás.

Arról, hogy mikor indul el újra a fekvőbeteg ellátás, pontos dátummal nem szolgálhatott számunkra dr. Nagy Lajos, mert a kórházakat érintő központi döntéseket az Operatív Törzs hozza meg.

A celldömölki telephelyen a Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház több fekvőbeteg-osztályához hasonlóan a celldömölki szülészet nőgyógyászati aktív fekvőbeteg-ellátás szünetel, a betegek ellátása Szombathelyen történt és történik a vészhelyzet alatti időben. A terhesgondozás Celldömölkön folyamatosan működött és működik. Celldömölkön a krónikus belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás és a járóbeteg-szakellátások szintén a lakosság rendelkezésére állnak, a mindenkori járványügyi helyzethez megfelelően idomuló védekezési szabályok betartása mellett.

A Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház teljes területén betartják a higiénés szabályokat, melyek magukban foglalják a védekezés valamennyi területét.

A fekvőbeteg-ellátás és a járóbeteg ellátás területén is minden betegellátó osztályra vonatkozó szabályok érvényesek, melyek a járványügyi helyzethez igazodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában