116 koronavírus-tesztet csináltatott a szombathelyi cég, mindegyik negatív lett

Mindenkinek negatív lett a tesztje, akik az Ivy Technology Kft. üzemében egy műszakban dolgoztak a július 25-én megfertőződött munkatársukkal. Az a tizenkét ember, aki közvetlenül érintkezett a fertőzöttel, jelenleg is karanténban van.

Budai Dávid

A maszkhasználat és a távolságtartás is kötelező a vállalatnál Fotó: VN/Ivy technology Kft.

Fotó: © Szendi Péter

Negatív lett annak a 116 dolgozónak a koronavírus-tesztje, akiknek a cég a saját költségén, kedden délelőtt végeztette el a mintavételt – tudtuk meg Pákozdi Gábortól a cég ügyvezetőjétől. Arról a tizenkét emberről azonban a cégnek nincs információja, akik közvetlenül érintkeztek a fertőzöttel, azt sem tudják, tesztelték-e őket, és ha igen, mi lett az eredmény. Róluk annyit tudni biztosan, hogy kötelező házi karanténban vannak jelenleg is.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az Ivy egyik munkavállalója július 25-én részt vett egy összejövetelen, ahol megfertőződött, ám ezt csak azt követően tudta meg, hogy két napot már eltöltött a munkahelyén. Amikor ez a cégvezetés tudomására jutott, haladéktalanul elkülönítették az érintett műszakjában dolgozó összes munkatársat, az ő teszteredményük érkezett meg szerdán délelőtt, és szerencsére egyiküknél sem igazolták a fertőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában