Hegedűs Csaba szerint lánya halálát a koronavírus is okozhatta – Üvölteni tudna a fájdalomtól

Egy hónap telt el azóta, hogy Szombathely és Sárvár díszpolgára elvesztette kisebbik lányát.  39 éves gyermeke, Olimpia váratlanul hunyt el, Hegedűs Csaba szerint halálát a koronavírus is okozhatta.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az 1972-es müncheni olimpia birkózóbajnokának nap mint nap meg kell küzdenie a fájdalommal. Legszívesebben üvöltene tőle. Felesége, Sinkovits Mariann mégrosszabb állapotban van, a bírkózólegendának pedig emiatt is tartania kell magát – olvasható a ripost.hu-n.

„Több mint negyven éve élünk együtt Mariannal, csodálatos nő, és nagyon féltem őt, nehogy feladja. Olykor rám néz, és azt mondja: ez így nem élet, ez így nem mehet tovább. Képtelen elfogadni, hogy már nincs velünk, közöttünk a gyermeke. Vigyáznom kell rá, mert nemcsak nekem, hanem nagyobbik lányunknak, a másik Sinkovits unokának is szüksége van rá, ránk” – sóhajtott megtörten Hegedűs Csaba a Blikknek adott interjúja közben. „Néha belefeledkezem a munkába, a rengeteg tennivalóba, hogy aztán beüljek az autóba és csak zokogjak, zokogjak, mint egy kisgyerek.”

Lánya rosszul lett a dunakeszi otthonában. Hívtak hozzá orvosi segítséget, de már nem tudták megmenteni. Olimpia a tragédia előtt két héttel tüzetes orvosi kivizsgáláson vett részt, és makkegészségesnek látszott. Úgy köszöntek el tőle, hogy akár száz évig is élhet.

„Beszélgettem egy professzor barátommal, és megdöbbentő dolgokat mondott a koronavírussal kapcsolatban. Egy kimutatás szerint a 35 és 40 éves korosztály tagjait fenyegeti leginkább a hirtelen szívhalál, az infarktus, a szívmegállás. Azokról beszélek, akik megfertőződtek koronavírussal, és a statisztika egészen brutális: akik elkapták a vírust, azoknak hetven-nyolcvan százaléka belehal” – mondta a legenda.

„Egy másik adat legalább ennyire sokkoló, az idősebbeket a súlyos vesebetegség fenyegeti az átkozott járvány szövődményei miatt. Németországban állítólag már úgy készülnek, hogy a következő években nem bírják majd a dialízisre szoruló betegek rohamát. Mindezt csak azért mondom, mert sajnos azt kell gondolnom, és ez talán több is mint megérzés, sokkal több, hogy a lányom, az én gyönyörű kislányom a koronavírus áldozata lett...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában