Heti összegző

2020.10.25. 20:00

Tragédia a kalandparkban, ügyvédi tevékenység, koronavírus – Ez történt a héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Horváth Istvánné

Fotó: Horváth Istvánné

Egy fiatal meghalt, egy súlyosan sérült a gyöngyösfalui kalandparkban

Egy keszthelyi iskolás csoport az érintettje a halálos kalandparki balesetnek Gyöngyösfaluban. A csoport a kötélpálya elején tartózkodott néhány méter magasságban, amikor a fatörzs, amire a pallók és a kötél rögzítve volt, kidőlt. Egy 15 éves fiatal olyan súlyosan megsérült, hogy azonnal, a helyszínen meghalt, esély sem volt a megmentésére, az élettel összeegyeztethetetlen sérülései voltak. Egy másik, 16 éves fiatalt a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

A teljes cikk ITT elérhető.

Fotó: Horváth Istvánné

Holtan találtak egy családot, miután ettek a fagyasztott tésztából

Egy veszélyes baktérium szaporodott el az ételben, az okozta a tragédiát.

Kilencen haltak meg a családból, miután megették az egy éve a fagyasztóban lévő kínai tésztaféleséget, a Suantangzit. A családból csak 3 gyerek maradt életben, mert ők nem voltak hajlandóak megenni, mert nem ízlett nekik – írja a Ripost.

További részletek ITT érhetők el.

Először váltott pirosra a CoV jelzőlámpa Ausztriában

Salzburg és Tirol már a napokban számos intézkedést jelentett be.

A járványügyi bizottság négy körzetben ismerte el a koronavírus-fertőzés legmagasabb kockázati szintjét csütörtökön. Érintett a felső-ausztriai Wels, a salzburgi Hallein, valamint a tiroli Innsbruck és vidéke. Bécs narancssárgán maradt – tájékoztat az orf.at.

További 17 körzetben lett a kockázatértékelés magas, ezért a jelzőlámpát sárgáról narancssárgára váltották. A magyar határhoz közelebbi települések közül: Felsőőr/Oberwart Burgenlandban, Baden, St. Pölten vidéke, Tulln és Bécsújhely/Wiener Neustadt vidéke Alsó-Ausztriában. Emellett Grieskirchen, Ried im Innkreis, Schärding és Wels vidéke Felső-Ausztriában, Salzburg környéke és St. Johann im Pongau Salzburgban, Voitsberg és Bruck -Mürzzuschlag Stájerországban, Imst és Kufstein Tirolban. A karintiai St. Veit an der Glanban és a felső-ausztriai Steyr városában a bizottság zöldről narancssárgára váltotta a lámpát.

Teljes cikkünket ITT olvashatja.

Nem gyakorolhatja ügyvédi tevékenységét Czeglédy

Október 21-étől felfüggesztették dr. Czeglédy Csabát ügyvédi tevékenységének gyakorlása alól – erről a Vas Megyei Ügyvédi Kamara honlapján is tájékoztatást adnak.

Október elején foglalkoztunk már a témával: miközben dr. Czeglédy Csaba ellen 6 milliárd forintos költségvetési csalás gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, továbbra is ügyvédként praktizál. Ismert, számos, több tízmillió forintos ügyvédi megbízáshoz jutott Czeglédy ügyvédi irodája budapesti, DK-s polgármesterek által vezetett önkormányzatok jóvoltából.

Erről ITT írtunk részletesen.

Drámai csend közepette több százan rótták le kegyeletüket Keszthelyen (videó)

Pénteken, fél hatkor a keszthelyi Vajda János Gimnázium előtt a Fő terén több százan rótták le kegyeletüket az elhunyt diákot, Salamon Zsigmondot gyászolva. A gyászoló tömeg percről percre nőtt, az iskola bejáratánál mécsesek sokasodnak, a diákok körbe állva némán emlékeznek elvesztett barátjukra. Drámai a csend, csak a harang szól belengve a főteret…

Fotó: Keszey Ágnes/Zalai Hírlap

További képek és videó ITT elérhető.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó Körmend és Egyházasrádóc között

Kedden kora este egy Alfa Romeo személyautó tartott a 86-os úton Szombathely felől Körmend irányába a „körmendi egyenesben”, a kétszer két sávos út belső sávjában.

Fotó: Horváth Balázs/vaol.hu

A teljes cikk ITT érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában