Emlékezzünk 2020-ra

2020.12.24. 07:40

Hatalmas lángok a Körmendi úti szeméttelepen, egy vasi nő kálváriája – Ez történt áprilisban

Összegyűjtöttük azokat a cikkeket, amelyek a legnépszerűbbek voltak olvasóink körében, áprilisban. Mutatjuk a részleteket:

vaol.hu

Az önkormányzati társaság Körmendi úti telephelyén csaptak fel lángok április közepén

Fotó: VN-archív

Bár jelenleg a tél még szinte el sem kezdődött, de múltidéző sorozatunkban már tavaszodik. Január, február, és március kipipálása után elérkeztünk az áprilisi események bemutatásához. A koronavírus-járvány elkezdte szépen lassan minden felett átvenni az irányítását Vas megyében is. Az önkormányzatok megkapták a jogot arra, hogy amennyiben szükséges, hozhatnak járványügyi intézkedéseket, amik az adott településre voltak érvényesek. Sok vasi polgármester élt is ezzel a lehetőséggel. De nem kizárólag a járványról szólt 2020 áprilisa. Lássuk, hogy mik történtek:

Koronavírus

A járvánnyal kapcsolatos híreket, információkat rengetegen olvasták áprilisban is, ám a legolvasottabb cikkünk mégsem ebben a témában született, de erről egy kicsit lejjebb írunk.

Dr. Müller Celília az operatív törzs egyik sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy újabb idősotthonokban jelent meg a betegség. 19 olyan intézményről tudnak, ahol különböző mértékben van jelen a vírus, köztük Csákánydoroszlón. Megkerestük a település polgármesterét, aki kérdésünkre elmondta, hogy nem tud koronavírus-fertőzöttről a faluban. Közben több forrásból úgy értesültünk, Csákánydoroszló és az értelmi fogyatékosok otthona olyan módon érintett a történetben, hogy a néhány hete az otthonból a Markusovszky kórházba szállítottak egy lakót, akinek – már a kórházban – pozitív lett a koronavírus-tesztje. A történet részleteiről ITT írtunk.

Felkeltette az emberek érdeklődését egy jánosházi nő kálváriájáról szóló írásunk, akit egy osztrák tulajdonú cég elbocsájtott, pedig három tesztje is negatív lett. Erről ITT írtunk részletesen.

Martonné Nikolett: a harmadik tesztje is negatív
Fotó: Unger Tamás

Kormányrendelet született a dohányboltok nyitvatartásáról is, melynek értelmében az üzleteknek be kellett zárniuk 15 órakor. Erre a változtatásra azért volt szükség, mert azt tapasztalták, hogy a dohányboltok gyűjtőhelyekké váltak. Sokakat érintett, ezért népszerű volt a tájékoztatás, amelyről ITT olvashat!

Helyi kék hírek:

Fotó: Horváth Balázs

Legolvasottabb anyagunk egy sajnálatos esetről szólt. Április 15-én történt, hogy Szombathelyen a Körmendi út és a Jáki út közötti szeméttelepen az egyik zöldhulladék-depó kigyulladt. Ez egy körülbelül kétezer négyzetméteres területen égett. A hatalmas lángokat és füstöt a város szinte minden pontjáról lehetett látni. Az éjszakába is belenyúló oltási munkálatokról a helyszínről folyamatosan tudósítottunk, ami egészen másnap délelőttig tartott. Még a tűzeset másnapján is gomolygott a füst a vasi megyeszékhelyen. Fotókat és videókat is készítettünk, amelyeket ITT találja.

Képünkön a füstölő szeméttelep és az onnét több kilométer távolságra lévő, füstbe burkolózott Nagytemplom. Fotó: Horváth Balázs

Egy tragédiáról is be kellett számolnunk: a helyszínen életét vesztette az a férfi, akit április 19-én este gázolt el a Veszprémből Szombathelyre tartó személyvonat Szombathely Zanat városrésze közelében. A baleset részleteiről ITT olvashat!

Fotó: HI

Helyi közélet:

Szerencsére a megpróbáltatások mellett a pozitív töltetű írásaink is felkeltik olvasóink figyelmét. Egy hatalmas fogás iránt is különösen nagy érdeklődést mutattak. Történt ugyanis, hogy közel 35 kg-os rábai harcsa akadt egy fiatal pecás horgára a Rába Nick-Műgát feletti duzzasztott szakaszán. Nem volt könnyű a partra emelni a méretes uszonyost, de végül az ember kontra hal harcát a fiatal pecás nyerte. Ha érdekli a teljes történet és a fotók a halról, kattintson IDE!

Harmadszorra került be a legjobbak közé a szombathelyi lány fotója Nánási Pál tehetségkutatójában. Ismét nagy sikert aratott Lutor Katalin, aki interjút adott lapunknak, és számolt be a versennyel kapcsolatos részletekről, amiket ITT olvashat!

Fotó: Lutor Katalin

A vasi megyeszékhelyről indult világhódító útjára az a berendezés, amellyel ma már nagy tereket, akár kórházakat, üzemcsarnokokat is hatékonyan lehet fertőtleníteni. A különleges ózontermelő technológiát alkalmazó cégnek ma már az USA-ban és Kanadában is van képviselete. A teljes cikket ITT olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában