Megjelentek a karácsonyi időszakban Ausztriában érvényes beutazási korlátozások részletszabályai

December 19-től a Magyarországról és a környező országokból érkezők alapszabályként 10 napos karanténra számíthatnak. Az ingázók és az Ausztrián átutazók viszont továbbra is kivételt képeznek.

orf.at, vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

A határon elrendelt házi karantént legkorábban az 5. napon lehet feloldani saját költségre elvégeztetett negatív antigén- vagy PCR-teszttel. A karantén idő előtt megszakítható akkor is, ha az elkülönített elhagyja Ausztriát – tájékoztata az orf.at.

Továbbra is kivételnek számít a legalább havi szintű ingázás munkaügyi, tanulmányi vagy családi céllal, ahogy a személy- és teherszállítás, és a megállás nélküli átutazás is. A házi gondozóknak, betegápolóknak azonban Ausztriába érkezve 72 óránál nem régebbi negatív Covid-teszteredményt kell bemutatniuk.

Korlátozás nélkül beutazhatnak Ausztriába azok az osztrák állampolgárok is, akiknek halaszthatatlan orvosi kezelésre van szükségük. Akik hasonló célból külföldre utaznának, azok a kezelést követően karantén nélkül visszatérhetnek.

Szintén szabadon beléphetnek a hirtelen bekövetkező családi okból, születés, haláleset, súlyos megbetegedés miatt érkezők. A tervezhető családi eseményekre, például az esküvőkre viszont ez a kivétel nem vonatkozik.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/utazasi-korlatozasok-lepnek-eletbe-december-19-tol-ausztriaban-4476109/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában