Újabb betegeknél állapították meg a koronavírus-fertőzést Vas megyében

Az elmúlt 24 órában 23 személynél diagnosztizálták a fertőzést megyénkben.

vaol.hu

Budapest, 2020. november 13. Pozitív minta az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) munkatársának kezében az OMSZ Pók utcai szûrõbuszánál Óbudán 2020. november 13-án. Szûrõbuszok is segítik a koronavírus-gyanús esetek kiszûrését. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, 573 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 353 276 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 111 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 520 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 231 915 fő, az aktív fertőzöttek száma 109 841 főre csökkent.

4 445 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 309-en vannak lélegeztetőgépen. Az eddig Magyarországra érkezett vakcinákat mára gyakorlatilag felhasználták, eddig 129 689 fő kapott oltást,1643 fő már a második oltását is megkapta. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, emellett már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is már megtörtént. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A következő vakcinaszállítmány a legfrissebb információk szerint szerdán várható, a Pfizer az eddiginél kevesebb oltóanyagot szállít. A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért keleti (kínai, orosz) vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Vas megyében hétfőről keddre újabb 23 személynél diagnosztizálták a koronavírust, ami azt jelenti, hogy a járvány kezdete óta már 11164 esetet regisztráltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában